9 x de voordelen van eindelijk 40 zijn #2

9 x de voordelen van eindelijk 40 zijn #2

Joehoe! Het leven begint bij 40! Maar hoe fabulous is 40 nu eigenlijk echt? Oké, ik word wakker met een kreukel in mijn gezicht, van een feestje moet ik een hele week bijkomen en de anti-age producten zijn niet aan te slepen. 🙂 En toch zijn er voordelen van eindelijk 40 zijn. Welke? Je leest ze in dit blog #2.

Deel 1 gemist? Die kun je hier teruglezen >> 7 keer de voordelen van 40 zijn

Deze voordelen zijn er van eindelijk 40 zijn

1. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden

Al loop je zonder mascara door de supermarkt, met je pyjamabroek nog aan, het zal je een zorg zijn wat anderen van je vinden.

2. Je hebt minder katers

Alcoholinname is aanzienlijk minder geworden dan twintig jaar geleden, je weet namelijk donders goed dat je na vier wijntjes minimaal 2 dagen moet bijkomen. Of misschien wel langer..

3. Zelfvertrouwen is de normaalste zaak van de wereld

Naarmate je ouder wordt, groeit je zelfvertrouwen. Kon je in je twintiger jaren overal druk om maken, zoals je leven, je lijf en schaamde je je snel. Nu heb je maling aan alles en iedereen en stap je vol zelfvertrouwen rond.

4. Minder vaak verkouden

Al die verkoudheidsvirussen.. je hebt ze gehad en hebt me toch een partijtje immuniteit opgebouwd.

6. Je blijft jezelf

Je hoeft er niet meer bij te horen, je kleedt je zoals jij dat wilt en prettig vindt en heb je ergens geen zin in dan zeg je dat gewoon.

7. Je haar wordt minder snel vet

Je hoeft je haar minder vaak te wassen omdat het simpelweg niet meer snel vet wordt. Had jij in je puberteit om de dag alweer een vettige coupe, nu is dat een stuk minderen omdat je hoofdhuid minder talg produceert.

8. Je draagt een bak met ervaring mee

Of het nu werkervaring of leverservaring is. Je hebt toch maar door de jaren heen heel veel wijsheid en ervaring verzamelt.

Weet jij nog meer voordelen van het 40 zijn? Praat mee in de reacties!

Lees ook: De 40 tekenen dat je echt bijna 40 bent.

Eén gedachte over “ 9 x de voordelen van eindelijk 40 zijn #2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.