7 keer de voordelen van 40 zijn

7 keer de voordelen van 40 zijn

Zijn er voordelen als je 40 wordt? Natuurlijk! Los van het feit dat ik tegenwoordig elke ochtend wakker word met een kreukel in mijn gezicht die er tegen twaalven een keer uit is. Of dat ik drie dagen moet bijkomen van een nachtje doorhalen.. Dit is nog geen reden voor paniek, gelukkig zijn er heus wel voordelen als je 40 (of 40+) bent. Of het nog moet worden. In deze blog geef ik je 7 voordelen van het 40 zijn.

1. Je weet wat make-up met je doet

Plamuurde je je gezicht in je tienertijd helemaal dicht met dikke lagen poeder en foundation, nu gebruik je een subtiele dagcrème met een tintje en je draagt je make-up met mate.

2. Bewust(er) eten

Ik (vr)eet niet alles meer wat los en vast zit, want 1; je komt sneller aan en 2, je huid gaat er veel sneller slechter van uitzien.

3. Zelfvertrouwen is heel normaal

Niets geen gezeur over een puistje of pukkeltje hier en daar. Ga je richting die 40 dan voel je veel zelfverzekerder en het zelfvertrouwen spat ervan af!

4. What the F*ck wat anderen van je vinden

Dikke middelvinger naar al die mensen die commentaar hebben. Soms doet het je wat, maar 9 van de 10 keer doet het je helemaal niets wat anderen van je vinden.

5. Je bent eerlijk

Smoesjes verzinnen waarom we te laat zijn doen we niet meer of waarom je geen zin hebt in die (online) borrel. Je bent gewoon te laat, punt. En je bent klaar met online meetings. Punt. Vooral dat laatste, is het nu vergaderen om het vergaderen? En gezellig elkaar weer zien? Of wat? Oké, ik dwaal af.

6. Je weet wie je echte vrienden zijn

En nog belangrijker; je weet precies wat je aan ze hebt. Mijn hele goede vriendinnen zijn op 1 hand te tellen, ik weet wat ik aan ze heb en ken ze door en door. De rest komt en gaat en hey dat is helemaal oké!

7. Je vindt jezelf leuker

Ugh, dat klink gek, maar toch is het zo. De onzekerheid over je lichaam is, als het goed is, een stuk minder. En die rimpels en slappere buik of billen horen er gewoon een beetje bij. Oké, oké, ik geef toe dat ik niet echt fan ben van een slappere buik of billen. Al mag ik tot nu toe helemaal niet klagen. Kortom, je kunt maar beter een beetje lief voor je lijf en jezelf zijn!

Conclusie?

Na het lezen van bovenstaande verheug ik mij op de komende jaren met veel lol, plezier, humor, liefde, enzovoort. Ik verwacht dat het allemaal leuker gaat worden!

Lees ook: Het leven begint bij je veertigste?

Mode 2022Mode 2022

2 gedachten over “7 keer de voordelen van 40 zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.