Er zijn zeker ook voordelen van social media voor kinderen

Er zijn zeker ook voordelen van social media voor kinderen

Laten we het vandaag eens hebben over de voordelen van social media. We kunnen maar samen blijven bakkeleien over de nadelen en dat social media zo slecht is voor een kind, maar dat is niet helemaal waar. Gelukkig brengt het gebruik van social media ook voordelen met zich mee. Welke? Ik vertel het je graag in deze blog.

De effecten van social media op pubers kunnen best heftig zijn. Pubers en social media of social media en pubers. Ze kunnen niet zonder elkaar en niet met elkaar. Social media kan ervoor zorgen dat er meer gepest wordt onder pubers, maar het is juist ook voor het onderhouden van social contacten en zo zijn er nog meer voordelen.

1. Verbinding

Sociale media stellen kinderen in staat om in contact te blijven met vrienden en familieleden, zelfs als ze niet in dezelfde stad of zelfs hetzelfde land wonen. Dit kan hun gevoel van verbinding en gemeenschap vergroten.

2. Creativiteit

Social media biedt kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten door middel van het delen van foto’s, video’s, verhalen en andere inhoud. Er bestaan verschillende apps om mooie inhoud te creëren zodat je bijvoorbeeld mooie collage’s kan maken.

3. Informatie

Social media kan een bron van informatie zijn voor kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwsberichten volgen, opnemen aan educatieve groepen en contact opnemen met experts op bepaalde gebieden.

4. Empowerment

sociale media kunnen kinderen in staat stellen om hun stem te laten horen en zich uit te spreken over kwesties die voor hen belangrijk zijn. Dit kan hun gevoel van empowerment vergroten en hen aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij de wereld om hen heen.

5.Vaardigheden

Social media kunnen kinderen helpen om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van communicatie, digitale media, marketing en branding. Deze vaardigheden kunnen nuttig zijn voor hun toekomstige carrière.

Het is belangrijk om te voorkomen dat er ook risico’s verbonden zijn aan het gebruik van social media door kinderen. Online pesten bijvoorbeeld wat ik hierboven al beschreef. Het is belangrijk dat je als ouders/opvoeder in gesprek blijft over het social media gebruik bij je kinderen. En ze leert hoe, zover dat kan, hoe je veilig en verantwoordelijk kan zijn op social media.

Wil je nog meer lezen of het social media gebruik en kinderen? Dat zijn deze blogs wellicht ook interessant om te lezen.

  1. Met je puber in gesprek over social media.
  2. Cyberpesten; wat te doen als je kind online gepest wordt
  3. Social media gebruik voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.