40 en een ooglidcorrectie?

40 en een ooglidcorrectie?

Een paar jaar geleden ben ik bij de huisarts geweest. Ik vond mijn oogleden wat hangen en dat gaf een vermoeiende uitdrukking. Een ooglidcorrectie kwam toentertijd al ter sprake. De huisarts vond het niet nodig en verwees mij door naar de opticien voor eventueel een bril. Inmiddels een paar jaar verder en hoe denk ik er nu over?

Ooglidcorrectie

Uiteindelijk was de bril nog niet echt nodig en zijn we inmiddels weer een aantal jaren verder en mag ik mij een veertiger noemen. Het vel begint wat te hangen, tanden worden geler, afvallen gaat minder makkelijk en er moet wat harder gewerkt worden om het lichaam een beetje in shape te houden. Genoeg vrouwen om mij heen die er vrede mee hebben dat het lichaam veranderd naarmate je ouder wordt. #sorrynotsorry, ik heb daar dus geen vrede mee. En wellicht zal ik in de toekomst best een prikje hier en daar laten zetten of toch die ooglidcorrectie overwegen. Oogleden die hangen kunnen heel vermoeiend zijn, het kost energie om je ogen goed open te houden en het geeft daarnaast een vermoeiende uitdrukking.

Wat zijn de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie

Misschien overweeg jij wel een ooglidcorrectie. Deze cosmetische ingreep kan ervoor zorgen dat je weer een verfrissende, energieke en mooie uitstraling krijgt. Natuurlijk kleven er voor- en nadelen aan. Het is tenslotte wel een chirurgische ingreep en een ingrijpend effect op je uitstraling. Ik heb de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie voor je op een rij gezet:

  • Minder vermoeide ogen: Wanneer je heel erg last hebt van hangende oogleden en je moeite moet doen om je ogen open te houden dan kost dat energie en ben je langdurig bezig met focussen. Na de behandeling is dat voorbij en zijn je ogen minder vermoeid.
  • Hoofdpijn verdwijnt: Door die wat hangende oogleden kreeg ik altijd het idee dat ik meer hoofdpijn kreeg doordat je je wenkbrauwen meer optrekt. Ik moet zeggen dat ik dit de laatste tijd weer meer ervaar, mocht je je oogleden laten corrigeren dan neemt de hoofdpijn ook af.
  • Pijnloze ingreep: Onder plaatselijke verdoving wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd. Dit is dus geheel pijnloos. Wel zijn je ogen na de ingreep gezwollen en blauw wat uiteraard voor wat napijn kan zorgen.
  • Onzichtbare littekens: Littekens zijn niet tot nauwelijks zichtbaar.

Uiteraard kleven er ook nadelen aan de ingreep.

  • Geen vergoeding: Een ooglidcorrectie die je om cosmetische reden laat uitvoeren wordt niet vergoed door je zorgverzekering.
  • Ongeschikt voor de ingreep: Wanneer er onvoldoende overtollig huid- of vetweefsels zijn kun je helaas geen correctie laten uitvoeren. Ook je gezondheid of het gebruik van medicijnen kan ertoe leiden dat een ooglidcorrectie wordt afgeraden.
  • Resultaat niet zichtbaar: Het resultaat van een ooglidcorrectie is pas zichtbaar na een aantal maanden. Je ogen zijn na de ingreep blauw en gezwollen en hebben echt de tijd nodig om te herstellen. Maar uiteindelijk zal het resultaat er naar zijn en ben je vast super blij dat je ingreep hebt laten doen.

Overweeg ik een ooglidcorrectie?

Ik denk dat ik (voor nu) ongeschikt ben voor de ingreep. Er zit niet genoeg huid om dit operatief weg te laten halen. Maar mocht het toch erger worden dan zou ik zeker een ooglidcorrectie overwegen. Bij Kliniek Veldhoven bieden ze diverse cosmetische ingrepen aan. Onder andere ooglidcorrecties, maar ook voor een oorcorrectie, een haartransplantatie of het verwijderen van een tattoo kun je bij deze kliniek terecht.

Sta jij open voor een ooglidcorrectie?

*Dit artikel is een samenwerking

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.