7 content ideeën voor jouw blogs

7 content ideeën voor jouw blogs

Je wilt online gaan scoren met jouw website en daarvoor heb je content nodig. Content kun je creëren in de vorm van een blog. Misschien ben je al best goed op weg, maar blijf je op één of andere manier steken en weet je niet zo goed meer wat je moet plaatsen. In deze blog geef ik 7 content ideeën voor jouw blogs.

In de blog over online geld verdienen heb ik het niet specifiek gehad over het opstarten van een blog. Ook hiermee kun je inkomsten genereren. Een blog is een fijne manier om te vertellen over jouw diensten en producten, een blog hoeft niet meteen een persoonlijk dagboek te zijn, wat veel mensen misschien wel denken. Je kunt een blog gebruiken om content te creëren over onderwerpen waar jij veel van weet. En dat is meteen een win-win situatie, want jij vertelt over jouw expertise en met deze onderwerpen kun je meteen weer scoren in de zoekmachines van Google.

Je loopt vast

Er staan een aantal mooie blogs op je website, je hebt bijvoorbeeld al iets geshcreven over hoe je je vak bent begonnen, wat je visie is of ene blog geschrevden waarin je tips geeft over het gebruik van je producten. Ik noem maar wat. Je hebt een aantal blogs geschreven maar loopt nu dus vast, je inspriarite isweg en je weet niet meer waaar je het over moet hebben. Dan helpen de volgende tips je vast!

7 content ideeën

  1. Je krijgt vast vragen binnen van jouw (potentiële) klanten. Bundel ze en schrijf er een blog over. Bijvoorbeeld een blog over de meest gestelde vragen over je diensten/producten.
  2. Geef je mening. Dit is misschien wel spannend, maar probeer eens een blog te schrijven waarin je je ongezouten mening geeft over bepaalde onderwerpen in jouw branche. Waarom ben je het er niet of juist wel mee eens. Jouw doelgroep zal door dit soort blogs je beter leren kennen en zo schep je een stukje vertrouwen.
  3. Haak in op het nieuws. Komt er iets voorbij in de media wat jouw dienst of product aangaat? Schrijf er een blog over.
  4. Inhakers, ken je de inhakers nog niet? Op het Internet kun je tal van inhaakkalenders vinden. Hierop vind je per maand alle belangrijke dagen (inhakers) waarop jij kunt inhaken met jouw bedrijf. Vandaag (7 september) is het bijvoorbeeld Nationale Dag van de klederdracht. Maar zo heb je ook Dag van de leidster, Dag van de systeembeheerder of Dag van de Franse taal.
  5. Bedenk eens een ‘serie’ van artikelen over een onderwerp.
  6. Beschrijf je werkwijze. Hoe komt jouw dienst tot stand, hoe ga je met klanten om, waar let je op, beschrijf het proces van een product wat je ontwerpt, vanaf idee tot eindresultaat. Uiteraard ook super leuk om op film vast te leggen.
  7. Schrijf een blog over wat je hebt geleerd vanaf de start van jouw bedrijf. Wat had je misschien beter anders kunnen doen, wat heb je geleerd, welke missers heb je gemaakt.

Een blog schrijf je voor jouw doelgroep, deze doelgroep of (potentiële) klanten wil je informeren en inspireren. Hopelijk heb je iets aan deze content ideeën. Ik wens je heel veel succes met het schrijven van de blogs!

Wil jij met je blog/website gaan richten op affiliate marketing dan raad ik aan om de Affiliate Marketing Revolutie cursus van Jacko Meijaard eens te gaan volgen. Dit is de populairste cursus binnen het affiliate marketing vakgebied.

Lees ook: zo schrijf ik een blog.

2 gedachten over “7 content ideeën voor jouw blogs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.