Mijn werk als VA (virtual assistant), een jaar later.

Mijn werk als VA (virtual assistant), een jaar later.

Inmiddels alweer ruim een jaar aan het werk als Virtual assistent bij MoneyPenny. Hoe bevalt het werk als VA? Ik vertel je er heel graag meer over :).

Virtual assistant is één van de snelgroeiende beroepen

Het moderne tijdperk van technologie heeft, helemaal na de coronaperiode, nieuwe deuren geopend voor de manier waarop we werken. Eén van de snelst groeiende beroepen is dat van een virtual assistant (VA). Als VA ben je een onmisbare schakel voor drukke ondernemers over de hele wereld.

Wat is een virtual assistant (VA)?

Als virtual assistant werk je op afstand voor één of meerdere opdrachtgevers. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende taken, zoals het beantwoorden van e-mails, het beheren van agenda’s, boeken van reizen of social media beheer. Als virtual assistant moet je in staat zijn om te multitasken. Denk je lekker met een taak voor de ene opdrachtgever bezig te zijn komt er opeens een app of belletje binnen van een andere opdrachtgever. Dan zul je goed moeten kunnen schakelen. Daarnaast is het beschikken over goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk een must. Je bent namelijk vaak via e-mail of telefoon met een opdrachtgever aan het communiceren.

Een virtual assistant weet goed om te gaan met technologie

Slack, Trello, Outlook of Google Drive, verschillende programma’s waar een VA mee kan werken. Het is dus belangrijk dat je als VA kennis hebt en goed kan omgaan met technologie en verschillende softwareprogramma’s. Het ook belangrijk dat je proactief bent en problemen zelfstandig kunt oplossen.

Een virtual assistant werkt (vaak) op freelancebasis

Als virtual assistant werk je vaak op freelancebasis. Dit is bij mij niet helemaal aan de orde. Ik werk namelijk via Moneypenny BV, daarover later meer. Werk je als VA op freelancebasis dan bepaal je je eigen werktijden en tarieven. Dit kan zowel voordelen als uitdagingen met zich meebrengen. Aan de ene kant heb je veel meer flexibiliteit in je werk, maar aan de andere kant moet je er zelf voor zorgen dat je voldoende opdrachten hebt om van het leven.

Mijn werk als virtual assistant bij Moneypenny

Ik werk als virtual assistant voor het bedrijf Moneypenny BV. Dit bedrijf werkt al met VA’s sinds 2000! Inmiddels zijn wel al met ruim 90 collega VA’s. Als Moneypenny-VA kun je je werk combineren met een gezin, hobby, een andere baan of andere activiteiten. Bij Moneypenny heb ik veel vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik werk. Het werken voor Moneypenny vind ik echt super fijn en heeft veel voordelen. Moneypenny biedt je de lusten van het ondernemerschap, zonder de administratieve lasten. De accountmanagers regelen de opdrachten voor je, is er een aflopende opdracht dan hoef je geen paniek te hebben dat je weer op zoek moet naar een nieuwe klus, de collega’s van Moneypenny gaan voor je aan de slag voor een mooie, nieuwe opdracht. Wil je er een opdracht bij, dan trek je aan de bel en het team weet dat ze je voor een nieuwe klus kunnen benaderen. Ik bepaal daarin ook zelf of ik een opdracht aanneem ja of nee. Ik ben enthousiast over het werk voor Moneypenny, regelmatig worden er uitstapjes en cursussen georganiseerd zodat je je zelf kunt blijven ontwikkelen.

Conclusie

Conclusie: Het werk als Virtual Assistant biedt een spannende en lonende carrièremogelijkheid voor mensen die op zoek zijn naar flexibiliteit en het hebben van een leuke baan. Met de juiste vaardigheden, mindset en inzet kun je een succesvolle VA worden. Dus, waar wacht je nog op? Stap in de wereld van virtuele ondersteuning en ontdek de vrijheid en voldoening die het biedt!

Wij zoeken nog collega’s!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.