Beautytips voor vrouwen van 40+voor in de zon

Beautytips voor vrouwen van 40+voor in de zon

Na een aantal dagen van regen hopen we deze week de zon weer te zien. Erg fijn zo in de zomervakantie. Wanneer je de veertig bent gepasseerd is het extra belangrijk om je huid goed te verzorgen en helemaal als je de zon in gaat. Natuurlijk, het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, in de zon moet je altijd goede bescherming gebruiken. In dit artikel weer een aantal tips om je (ouder wordende huid 🙂 ) te beschermen tegen de zon.

1. Zonnebrandcrème

Kies altijd voor een zonnebrandcrème met een breedspectrumbescherming, wat betekent dat het beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en breng het royaal aan op verschillende delen van je lichaam, inclusief gezicht, nek, armen en benen.

2. Zonnebrandcrème vaker aanbrengen

Breng de zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aan, vooral als je veel zweet of als je in het water bent geweest. Zelfs waterbestendige zonnebrandcrèmes moeten regelmatig worden bijgewerkt om effectief te blijven.

3. Bescherm je gezicht

Bescherm je gezicht met een hoed en zonnebril: Draag een brede hoed met een rand om je gezicht te beschermen tegen direct zonlicht. Kies ook voor een zonnebril met UV-bescherming om je ogen te beschermen tegen de zonnestralen.

4. Vermijd de heetste uren

Vermijd de heetste uren van de dag. Probeer tussen 12.00 uur en 15.00 uur zoveel mogelijk de directe zon te vermijden, omdat de zon op dat moment het sterkst is. Zoek indien mogelijk schaduwrijke plekken op of blijf binnen tussen 12:00uur en 15:00uur. Perfecte tijd voor een siësta!

Beautytips voor 40+ vrouwen voor in de zon

5. Vergeet je lippen niet!

Vergeet je lippen niet. Gebruik een lippenbalsem met een SPF van 30 of hoger om ze te beschermen.

6. Hydrateren

De zon kan je huid uitdrogen, dus zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Drink regelmatig water en gebruik, nadat je in de zon bent geweest, een vocht inbrengende crème om je huid te hydrateren.

7. Wees voorzichtig met medicijnen

Wees voorzichtig met medicijnen, sommige medicijnen, zoals bepaalde antibiotica, kunnen je huid gevoeliger maken voor de zon. Je kunt meer last krijgen van huiduitslag, jeuk, roodhuid of ernstige verbandring. Ook als je maar heel even in de zon bent geweest kunnen deze symptomen voorkomen. Lees de bijsluiten van je medicijnen goed door of vraag je arts of je extra voorzorgsmaatregelen moet nemen voor in de zon.

Een goede bescherming tegen de zon is van cruciaal belang! Hoe oud je ook bent, maar als je 40 bent geweest dan kun je er natuurlijk nog extra op letten.

Lees ook: Make-up tips voor na je 40ste

Lees ook: Wallen wat kun je er tegen doen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.