Serra de Tramuntana op Mallorca

Serra de Tramuntana op Mallorca

Serra de Tramuntana is een imposante bergketen van bijna 90 kilometer lang aan de noordwestkust van Mallorca. In dit artikel neem ik je mee door dit heuvelachtige gebied.

ModeMode

Serra de Tramuntana is een heuvelachtig gebied langs de noordwestkust van Mallorca en staat bekend om zijn adembenemende landschappen, dramatische bergpieken, kloven, valleien, bossen en dorpen. Het is sinds 2011 een UNESCO-werelderfgoedlocatie en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Mallorca.

De kustlijn strekt zich uit over ongeveer 90 kilometer langs de noordwestkust van Mallorca en bereikt een hoogte van 1.445 meter, het hoogste punt op het eiland. Andere belangrijke hoogtes zijn de Massanella, de Tomir en de Galatzó.

Serra de Tramuntana is een populaire bestemming voor wandelaars en trekkers vanwege de vele wandelroutes die door het gebied lopen. Er zijn routes van verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes, variërend van ontspannende wandelingen tot meer uitdagende meerdaagse tochten.

Naast wandelen biedt de berg ook tal van andere activiteiten, zoals fietsen, paardrijden, bergbeklimmen, canyoning en vogels kijken. Het gebied staat bekend om zijn rijke flora en fauna, met meer dan 1000 plantensoorten en een verscheidenheid aan dieren, waaronder valken, gieren en andere roofvogels.

Bovendien zijn er in de Serra de Tramuntana tal van charmante dorpen en steden te vinden, zoals Sóller, Deià, Valldemossa en Fornalutx. Deze plaatsen bieden bezoekers een kijkje in de traditionele Mallorcaanse cultuur en architectuur, met kleine straatjes, pittoreske pleinen en historische gebouwen.

Kortom, de Serra de Tramuntana is een must-see voor iedereen die Mallorca bezoekt en op zoek is naar spectaculaire landschappen, avontuurlijke activiteiten en een authentieke Mallorcaanse ervaring.

Dit zijn slechts enkele van de vele hotspots op Mallorca. Het eiland heeft veel meer te bieden, waaronder prachtige stranden, schilderachtige dorpjes, historische bezienswaardigheden en heerlijk eten!

Lees ook: Cap de Formentor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.