Is bloggen dood anno 2023?

Is bloggen dood anno 2023?

Bloggen is dood anno 2023. Wie zegt dat eigenlijk? Ik vraag mij elk jaar weer af of het bloggen nooit eens tot een einde gaat komen. En nee, dat is niet zo, ik denk namelijk dat het een mooie toegevoegde waarde is voor je bedrijf of website. En daarbij Googelen we ons suf naar waardevolle en interessante artikelen en daar horen blogs ook bij. Dus twijfel jij om dit jaar een blog te gaan starten? Lees dan verder, want in deze blog vertel ik dat je echt in 2023 een blog kunt gaan starten en dat bloggen zeker niet dood is!

Bloggen in 2023

Google is tegenwoordig je beste vriend. Online tijdschriften nemen de overhand, er is allerlei leuks op het net te vinden. Zelfs onze huisarts verwees ons al door naar een speciale site waar allerlei informatie is te vinden. Zoek je informatie over je favoriete hobby, een sport of over het werk wat je doet? Google is je beste vriend, tik het in in de zoekbalk en grote kans dat een rij met info tevoorschijn komt!

Bloggen kan een uitlaatklep zijn. Zet je gedachten op papier en je hebt een soort online dagboek voor jezelf of, als je dat prettig vindt, om te delen met anderen. Bloggen is ook een leuke hobby om bijvoorbeeld je reizen met mensen te delen, recepten of je favoriete boeken. Met bloggen kun je anderen inspireren en er zijn er zelfs die met bloggen een geweldig bedrijf hebben opgezet. Heb je een webshop dan kan het schrijven van blogs een goede manier zijn om extra bezoekers te krijgen via Google. Zolang jij met goede inhoudt komt die leuk is om te lezen is bloggen niet dood en zal het vooral doorgaan in 2023.

In 2023 zijn er tal van leuke blogs die je van een dosis inspiratie voorzien; zoals beautyblogs, blogs over boeken, over je favoriete sport, de F1, dieren, vakanties, je kan het zo gek niet bedenken. Lekker veel leesvoer voor een druilerige zondag. Je kan het zien als een gratis online magazine. Maar ook als bedrijf is het super zinvol om te bloggen.

Bloggen als bedrijf zinvol?

Waarom zou je als bedrijf moeten gaan bloggen? Het is een goede manier om als bedrijf te laten zien wat je in huis hebt. Een bedrijfsblog gaat dieper in op de materie, je brengt je doelgroep op ideeën of inspireert ze. Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, bloggen kan dus zeker een mooie bijkomstigheid zijn voor je bedrijf. Door het schrijven van waardevolle artikelen, trek je mensen aan en kun je een band opbouwen met je publiek. Jouw publiek zijn de mensen die meer over jouw bedrijf willen weten, jouw producten en diensten. Bloggen voor je bedrijf is dus zeker zinvol.

Geld verdienen met bloggen

Het is zeker mogelijk om met je blog geld te verdienen. Er bestaan verschillende manieren om met bloggen een inkomstenbron te generen.

  • Via Google Adsense kun je advertenties laten weergeven op je blog
  • Met Affiliate marketing, je verdient een commissie door producten van andere mensen te promoten., Bol.com is bijvoorbeeld een erg bekend affiliatie programma.
  • Digitale producten verkopen is tegenwoordig ook een mooie manier om extra geld te verdienen. Zoals e-boeken, online cursussen of templates.

Nog even op een rij

Bloggen kan verschillende doeleinden hebben, ik vat het nog even voor je samen

  • Bloggen als hobby; Je vindt het leuk om anderen mee te nemen in hersenspinsels of mee te nemen op je reis.
  • Bloggen om anderen te informeren; oftewel jij bent de expert in jouw vakgebied. Je schrijft regelmatig over onderwerpen in jouw vakgebied, nieuwe ideeën, geeft tips of juist ter inspiratie. Zo trek je bezoekers naar bijvoorbeeld je webshop of nemen potentiele klanten contact met je op voor de diensten die je aanbiedt.
  • Bloggen als online bedrijf: met bloggen kun je best geld verdienen. Met advertenties, affiliate marketing of de verkoop van digitale producten.

“Ja maar, daar heb ik helemaal geen tijd voor,” hoor ik je denken. Of het is spannend. Elke week wil je iets plaatsen en het moet ook nog eens perfect zijn. Begin gewoon en geef je het liever uit handen? Geen probleem, ik help je graag. Vertel mij jouw verhaal en ik zet de woorden op papier. Neem contact met mij op via het contactformulier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.