Wat is nu typisch Mallorca?

Wat is nu typisch Mallorca?

Wat is nu typisch Mallorca…. Ik deel het graag in deze blog. Dwaal af naar tropische temperaturen en lees mee.

Mallorca is een populair vakantie-eiland. Het wordt vooral bezocht door Britse en Duitse toeristen. Aan de populaire kustplaatsen vind je deze toeristen veelvuldig terug. Wil je het echte Mallorca ontdekken dan kun je het beste de binnenlanden in trekken en op zoek gaan naar de prachtige bergdorpjes of verborgen baaitjes.

Typisch Mallorca? Tapas natuurlijk!

Wie kent het nu niet? Ook in Nederland worden tegenwoordig veel tapas gegeten. Net als de rest van Spanje worden tapas genuttigd als favoriete lunch, avondeten of tussendoortjes. Uiteraard te verkrijgen in verschillende vormen. In Palma, de hoofdstad van Mallorca, kun je de meeste en authentieke tapasrestaurants vinden. Ga op zoek naar een restaurantje waar de locale bevolking zit en ga niet naar de drukke winkelstraten of pleinen. In deze barretjes eet je vaak de lekkerste tapas.

De parels van Mallorca

Breng je een bezoek aan Mallorca dan zul je vast en zeker geconfronteerd worden met de typische parels van Mallorca. De parels van Mallorca dragen de merknaam Majorica en zijn volledig handgemaakt. De basis is een glazen bolletje dat in hemage wordt gedoopt. Deze hemage bestaat uit een dikke olie waarin parelmoer en vissenschubben zijn gemengd. De schubben en het parelmoer zorgen voor de glans en zo ontstaan de typische parels van Malorca.

Pamboli

Naast Tapas is Pamboli een typisch Mallorcaans gerecht. Het gerecht bestaat uit brood met olie, kaas, worst en groenten. Sluit een heerlijke, stranddag af met een bezoek aan een restaurant en geniet van het heerlijke Spaanse eten en drinken.

Nieuwsgierig wat Mallorca te bieden heeft? Lees dan ook eens mijn andere blogs:

Het wonderschone Sa Calobra

Baai in Estellencs

Palma

Cala Deia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.