Een blog beginnen? Ik vertel je in 5 stappen hoe je dat aanpakt

Een blog beginnen? Ik vertel je in 5 stappen hoe je dat aanpakt

Een blog beginnen is niet moeilijk. Mensen zien al vaak veel beren op de weg voordat ze begonnen zijn. “Een blog beginnen? Ik ben toch helemaal niet handig met systemen of stukjes schrijven, nee hoor mij niet gezien.” Terwijl het zoveel meerwaarde voor je bedrijf kan hebben. Niet alleen voor je bedrijf, maar ook wanneer jij graag kennis over je hobby wilt delen. Of  misschien wil je je familie, vrienden en anderen wel meenemen met je reizen. Een blog beginnen is echt niet moeilijk. In deze blog vertel ik in 5 stappen hoe jij ook een blog kunt beginnen.

 

Zeeman: Goede kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs

1. Bedenk jouw niche of wat voor blog je wilt

Wil je een blog waar je alleen over het moederschap schrijft of ook je beauty routine laat zien? Of misschien reis je wel heel veel en wil je graag je reisverhalen delen. Dus wil je het liefst over één onderwerp vertellen, de travelblogger. Of richt je je liever op een lifestyleblog waar je ook je verhalen over het moederschap deelt.  Met mijn blog richt ik mij op social media en bloggen maar ik vind het ook leuk om verhalen te delen over mallorca, theater en andere hersenspinsels. Zo kan men ook een beetje lezen over wie de vrouw is achter SandraEvers.nl.

2. Kies een naam en domeinnaam

Weet je dat dat best nog wel moeilijk is? Heb je eindelijk een naam voor je blog bedacht is deze al in gebruik. Gelukkig hoefde ik niet lang na te denken over de naam en was deze ook niet bezet. Een naam verzonnen, die nog niet bestaat dan leg je hem vast.

blog

3. Kies een hostingbedrijf

Nu je je naam hebt bedacht heb je een ruimte op het Internet nodig om je artikelen op te plaatsen. Je kunt daarvoor een pakket/abonnement kopen bij een hostingbedrijf. Zo ‘huur’ je dus je stukje Internet en kun je je artikelen, foto’s en andere documenten op je blog plaatsen. Als er problemen zijn met je website kun je ook bij ze terecht zodat ze je kunnen helpen. Ik zit zelf bij Argeweb.

4. Installeer WordPress

Je hebt een naam verzonnen, een stukje Internet bemachtigd en nu is het tijd om een CMS, content management systeem, te installeren. Bijvoorbeeld WordPress. Dit is een programma waar je je artikelen- en een mooie lay-out kunt maken. Ik gebruik zelf WordPress en ben er erg tevreden over, daarom geef ik deze als voorbeeld, maar er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld Blogger.

blog

5. Last but no least; begin met schrijven

Yes, EIN-DE-LIJK is het zover en kun je aan de slag. Schrijf je eerste artikel, kijk hoe WordPress werkt, oefen en vervloek de boel.. Want dat deed ik ook  heel veel in het begin. Maar ja, oefening baart kunst en eens zul je je eerste artikel moeten gaan publiceren. Heel spannend maar ook super leuk!

Is bloggen dood anno 2023/2024? Nee, dat vind ik niet. En ja, er zijn heel veel blogs, maar heb je een leuke schrijfstijl, goede onderwerpen en invalshoeken dan zou het best kunnen dat je blog een succes wordt! Maar…..eerst maar eens beginnen.  Ik zeg: succes!

Ben jij (al) aan het bloggen?

5 gedachten over “Een blog beginnen? Ik vertel je in 5 stappen hoe je dat aanpakt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.