6 leuke items om je tuin op te fleuren

6 leuke items om je tuin op te fleuren

Een tuin is meer dan alleen een verzameling van planten en bloemen. Van kleurrijke bloemenperken tot een knusse zithoek. Wil je je tuin wat opfleuren? Met deze items breng je wat gezelligheid in je tuin.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1. Tuinbankje

Plaats een tuinbankje onder een bloeiende boom of langs een slingerend tuinpad. Maak er een uitnodigende plek van waar je lekker kunt genieten van de zon (en de tuin). Kies voor een klassiek, houten bankje. Of kies een modern ontwerp met strakke lijnen en minimalistische details.

2. Vogelvoeder

Breng leven in je tuin met een vogelvoeder. Een vogelvoeder (of vogelhuisje) is niet alleen een praktisch item om vogels aan te trekken, maar het voegt ook een speels element toe aan de tuin. Kies een vogelhuisje dat past bij de stijl van je tuin, of het nu een charmant huisje is of een strakke, moderne constructie.

3. Tuinfakkels

Met tuinfakkels creëer je sfeervolle verlichting. Plaats ze langs tuinpaden of rondom een zithoek voor een gezellige lichtjes. Kies je voor traditionele fakkels met een vlam of ga je liever voor moderne, op zonne-energie werkende exemplaren?

4. Hangmat

In een hangmat* kun je verschillende activiteiten doen, van lezen en dagdromen tot simpelweg genieten van de bloeiende bloemen in de tuin. Het is een plek waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. waar je kunt luisteren naar het gezang van vogels en kunt genieten van de rustgevende geluiden van de natuur.

5. Moestuin

Een moestuin voegt niet alleen kleur toe, maar biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om je eigen verse producten te kweken. Of het nu gaat om tomaten, sla of kruiden, er gaat niets boven het verse producten rechtstreeks uit je eigen tuin. Ook al heb je maar een klein stukje grond, ook dan kun je prima een klein moestuintje aanleggen.

6. Waterornament

Het geluid van het water van een waterornament heeft een rustgevend effect en geeft je tuin een vleugje elegantie. Of het nu gaat om een klassieke fontein, een kabbelende beek of een moderne waterval, het geluid van stromend water maakt het tot een rustgevende plek.

Er zijn talloze, leuke manieren om je tuin om te toveren tot een plek waar je van maart tot hopelijk ver in het najaar kunt genieten en tot rust kan komen.

Lees ook: Inspiratie voor in de lente

*Samenwerking

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.