“Hij komt, Hij komt”! Nog 1 nachtje en dan is Sinterklaas er weer!

“Hij komt, Hij komt”! Nog 1 nachtje en dan is Sinterklaas er weer!


“Hij komt, Hij komt, die lieve goede Sint”! Nog 1 nachtje slapen en we gaan weer genieten van (één van) de gezelligste tijden van het jaar, Sinterklaas. Benieuwd hoe wij ons op de komst van Sint voorbereiden? Lees dan verder.

Zat ik van de week nog te schrijven over Sint Maarten, gaan we het nu hebben over Sinterklaas. Van het ene feest hupsen we door naar het andere feest.

Het sinterklaasfeest zal dit jaar voor ons een ietsiepietsie anders gaan verlopen. Laat ik eerst eens beginnen bij afgelopen zomer. Opeens, zomaar vanuit het niets kwam onze dochter van 8 naar mij toe met de mededeling dat wij de cadeautjes voor Sinterklaas kochten. Ik wist dat dit er aan zat te komen maar toen het moment daar was stond ik wel even met mijn mond vol tanden. Aangezien onze kleine man van 5 ook rond liep nam ik haar snel apart en vroeg haar waarom ze dat dacht. Een vriendinnetje van haar had verteld dat Sinterklaas niet bestond, dat de cadeautjes door de ouders gekocht worden en Sint en zijn pieten verkleed zijn. Met grote ogen keek ze me aan: “Het is waar hé mama? Jullie kopen de cadeaus toch?” Ik zocht even naar de juiste woorden want misschien was ze wel heel teleurgesteld. Ik antwoordde voorzichtig dat dat inderdaad klopte…. Ze begon te giebelen en ik vroeg of ze het heel erg vond? Maar ze wist nu tenslotte wel het “Grote mensen geheim”. Ze vond het allemaal wel spannend want nu wist ze een groot geheim en haar broertje niet. Ze had nog veel meer vragen over wie er dan op de deur klopte en hoe die pieten vorig jaar bij ons terecht kwamen. De vragen hebben we s’avonds, toen Juste sliep, uitgebreid beantwoord.

Jammer dat ze niet meer gelooft?

Aan de ene kant wel aan de andere kant ook niet. Ze gaat dit jaar lootjes trekken (groep 5) met haar klas. Wel onder het mom van dat ze Sinterklaas gaan helpen. Dus het zat er ook wel aan te komen dat ze het “grote mensen geheim” zou komen te weten. Het leuke is als Juste praat over Sint, dan geven we elkaar stiekem een knipoog: wij weten iets wat jij niet weet. haha. Maar nu het zover is telt ze wel de dagen af tot het Sinterklaas journaal, heeft ze de speelgoedboeken al leeg geknipt en heb ik het idee dat ze het toch wat spannend vindt.

Sinterklaasjournaal.

Afgelopen woensdag was het zover, het sinterklaasjournaal begon weer. Altijd een leuk moment om het begin van de sinterklaasperiode in te luiden. ‘S middags had ik de doos met Sint spullen van zolder gepakt en daar begon het feest eigenlijk al mee. De vlaggetjes werden opgehangen en het Playmobil (wat ik zelf zóóóó leuk vind!) werd weer in elkaar gezet.

Sinterklaas spullenSinterklaas vlaggetjes

Het is altijd zo’n gezellige (maar ook drukke 🙂 tijd). ‘S avonds stipt om 18:00 uur zaten we voor de buis, ja ik ook. Ik was erg benieuwd naar de kleur van de pieten en licht teleurgesteld dat er een witte piet bij zat. Laten ze de Pieten dan wat roetvegen geven. (Gelukkig zagen we gisteravond in de uitzending een Piet met roetvegen) Het Sinterklaas journaal speelde er leuk op in, door te vragen aan Sinterklaas hoe de pieten er nu toch uit zouden zien, want heel Nederland was wel erg benieuwd!

De Intocht

Nog één nachtje slapen dan is de intocht! Wij gaan met onze kids en de opa’s en oma’s naar het kanaal in het centrum van Apeldoorn. Ik ben ook zeer benieuwd hoe onze dochter gaat reageren, ook al gelooft ze niet meer, het blijft toch allemaal best spannend. Sinterklaas intocht 2015

‘S avonds mogen de kids natuurlijk hun schoen zetten. Al staat deze van Juste de hele week al klaar, haha. Elke keer zet ik hem s’avonds weer netjes in de gang  maar de volgende middag staat hij er weer.

Wat ik nog zeggen wil…

Ik wens jullie allemaal een gezellige, fijne sinterklaastijd toe. Hopelijk met niet te veel gedoe over de Zwarte Pieten discussie en laat alsjeblieft de intocht ook gezellig verlopen. Het is tenslotte een kinderfeest en man, man wat kunnen volwassenen zich toch kinderachtig gedragen. Ik wist vroeger als kind niet beter dat ZWARTE Piet ZWART is omdat hij door de schoorsteen kwam en de rest… ach ja, ik kan me er wel over gaan opwinden maar dat heeft toch geen nut. Laten we dit kinderfeest en Nederlandse traditie samen leuk houden.

Fijne Sinterklaas allemaal! 

Vier jij ook Sinterklaas?

3 gedachten over ““Hij komt, Hij komt”! Nog 1 nachtje en dan is Sinterklaas er weer!

  1. ja ja het wordt spannend voor de kinderen en zeker een heel gedoe over die pieten wordt er verdrietig van ..maar het zal best een hele gezellige december maand worden .heel veel plezier gewenst allemaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.