This or that Sinterklaas Style TAG

This or that Sinterklaas Style TAG


“Sinterklaasje bonne bonne bonne… Gooi wat in mijn lege lege tonne…” We zitten middenin de Sinterklaas drukte, hysterie, hype en vergeet de discussie niet. Hier in huis blijft het gewoon Zwarte Piet aangezien hij toch zwart is van de schoorsteen? Carmeline en Joyce van Catching Up.nl bedachten een Sinterklaas editie van de This or That? – tag. Leuk! Ik heb hem ingevuld, lees je mee?

Sinterklaas of Piet?

Vroeger was ik bang voor (zwarte) Piet. Ik kan mij herinneren dat Pieten in mijn tijd wel een echte roe bij zich droegen. Ik vond het maar niets. En tegenwoordig dat gedoe met die pietendiscussie (zuurstok Piet, clown Piet, stroopwafel Piet…) Jammer hoor, dus ik ga voor Sinterklaas.

Pepernoten of chocoladeletter?

Geef mij maar pepernoten en dan het liefst die “echte” kruidnoten van de bakker. Yum Yum..

Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Ooooh die is MOEILIJK! Het is allebei zo lekker! Maar als ik aan het Sinterklaasfeest denk, dan denk ik aan zoetigheid. Gourmetten doen we met Kerst. Punt.

Schoen zetten of pakjesavond?

Pakjesavond, gezellig met de kids en opa’s en oma’s bij elkaar. De verheugde en gespannen gezichtjes van de kinderen, wachtend op de bank totdat er opeens op het raam word gebonkt! Whoei, zelfs ik spring altijd een meter de lucht in en slaak een gilletje. Haha. Snel naar de deur rennen en de zakken met pakjes zien. Wow, wat een berg. Ik heb er alweer zin in!

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Het heeft allebei iets magisch. Dit jaar komt de Sint voor de derde keer bij ons op bezoek en het is geweldig!

Sint geheim of open kaart?

? Is het tegenwoordig iets nieuws om open kaart te spelen tegenover je kind wat betreft Sinterklaas? Want oh oh, je zou je kind maar voorliegen zo’n 4 á 5 jaar. Hee, heb ik er een trauma aan overgehouden doordat ik ben voorgelogen door mijn ouders over Sint? Nee dus, we houden het gewoon geheim totdat ze er zelf vragen over gaan stellen. Zoals onze dochter afgelopen zomer.

Intocht op tv of intocht in het echt?

Stiekem vind ik de intocht op tv het leukst. Vroeger keken we deze standaard met erwtensoep en roggebrood met spek. Bleeh, ik houd helemaal niet van erwtensoep maar dat is me wel bijgebleven. De intocht in het echt is hier leuk hoor, de kinderen genieten volop en we gaan ook elk jaar trouw naar het kanaal. Maar geef mij maar een lekkere, warme chocomelk, een bak pepernoten, warme deken en we kijken de intocht op tv.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

Dat is een makkelijke, surprises en gedichten. Ik ben niet zo van de spelletjes. En helemaal zo’n dobbelspel. Denk je een leuk cadeau gedobbeld te hebben wordt het weer van je afgepakt… Nee hoor, ik knutsel liever een surprise in elkaar en flans er een gedicht bij. Al moet ik zeggen dat ik de surprises de laatste jaren niet meer maak…

Sinterklaas journaal of de club van sinterklaas?

Hé?, waarom is de club van Sinterklaas niet meer op TV? Mis ik iets? Ik vond dit zo leuk, met Profpiet, Muziekpiet en Testpiet. Dus ik kies nu maar voor het Sinterklaas journaal met die eeuwige Dieuwertje Blok maar die hoort er natuurlijk ook bij.

Dit was hem, de This or That Sinterklaas Style TAG, super leuk bedacht. Mocht je deze TAG over willen nemen? Vermeld er dan even bij (je weet wel, bloggerstetiquette) dat deze bedacht is door Joyce en Carmelina van Catching Up.

2 gedachten over “This or that Sinterklaas Style TAG

  1. leuk verhaal over sinterklaas en de pieten , ja maar het was vroeger toch ook wel gezellig met de erwtensoep en roggebrood. voor ons mogen de zwarte pieten ook blijven want dat is de traditie en zo hoort het gewoon. nou straks weer gezellig naar de pakjesavond bij jullie. wij verheugen erop om de gezichtjes van de kleinkinderen te zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.