Spannend avondje uit: Hans Klok’s House of Horror

Spannend avondje uit: Hans Klok’s House of Horror


In Apeldoorn hebben wij de prachtige schouwburg Orpheus. Wij zijn er dan ook regelmatig te vinden. Is het niet voor een avondje uit dan wel op zakelijk gebied. Het is nu het tweede achtereenvolgende jaar dat wij voor het theaterseizoen al meerdere voorstellingen geboekt hebben. Afgelopen vrijdag was het tijd voor de show van Hans Klok: “House of Horror”

Wie kent hem niet, de Illusionist met zijn blonde (wapperende) haren en zijn spectaculaire trucs. Ik was dan ook zeer benieuwd naar de show! We hadden prachtige plaatsen op het balkon dus een perfect uitzicht over het gehele toneel. Bij binnenkomst werden we al getrickerd door 3D beelden op het doek. Daarop verschenen oude kranten koppen met Titels als ‘Master of Magic disappear!’ en ‘Are missing magicians alive or dead?’ Het verhaal speelt zich af in het kasteel van meester illusionist The Great Cordoni, die al vele illusionisten naar de andere wereld hielp en hun meest geheime trucs stal. Zo ontstond er een horror huis met vliegende gloeilampen, bizarre verdwijntrucs, bange weesmeisjes en veel enge gedaantes.

Een voltallige cast uit een kist?

De voorstelling begon rustig met zwevende ballen en de bekende kaarten. Waar vroeger een goochelaar nog 1 assistente had toverde Hans Klok even zijn voltallige cast uit een kist. Het bleef maar doorgaan met de dames (en heren) die uit de kist te voorschijn kwamen. We krijgen trucs te zien met afgehakte ledematen, (thema is tenslotte horror) dansende benen zonder bovenlijf, onthoofde mensen, zwaarden en grote scharen. Alles speelt zich elke keer weer af in een (wisselt) horror decor. Daarnaast zit de show vol met licht- en geluidseffecten. Afgewisseld met geweldige internationale circus acts. Zoals een slangen meisje wat zich dubbel kon vouwen als een lappen pop. Ze krulde zichzelf zo makkelijk dubbel en in elkaar dat je bijna haar ledematen kon horen knakken. Volgens mij hoorde we dat ook door middel van een geluidseffect….. Ook een acrobatiek duo gekleed in een soort van zombie achtige pakken deden in slowmotion een prachtige act.

Tussen al de spanning en sensatie door was er ook ruimte voor het jongere publiek. Een jongetje van een jaar of 4/ 5 (het is tenslotte een familie show 🙂 ) werd uitgekozen om te helpen met een truc. Hij mocht op een plank gaan liggen en Hans Klok bracht hem aan het zweven. Super leuk toch om dat als kind mee te maken? Ik zit me nu nog steeds af te vragen of dat jochie nu door heeft hoe de truc in elkaar steekt….

Sommige trucs doen echt een schok door het publiek gaan, zoals de zwaardpunt waarop hij horizontaal gestrekt ligt en die plotseling met een scherp geluid dwars door zijn lichaam schiet. Maar ook doorzeeft worden met zwaarden, vast geketend met kettingen en opgesloten worden. Of op een bed liggen, daarboven hangt een geraamte met allemaal scherpe punten en die knalde naar beneden.. Weg.

De show eindigde met een challenge, een race tegen de klok. Hans klok moest binnen (ik geloof 5 minuten) meester illusionist The Great Cordoni, uit het verhaal, verslaan met 15 verschillende trucs. In rap tempo worden de trucs uitgevoerd en daarbij komt zijn volledige cast voorbij. Prachtig!

Meet en Greet

Wij bleken VIP kaartjes te hebben gekocht. Wisten we zelf helemaal niets meer van. Haha. Na afloop mochten we op de foto. Het was een leuk klein groepje van een man of 50 die ook allemaal een VIP kaartje hadden. We besloten gewoon rustig te wachten totdat de meeste mensen geweest waren. Eindelijk op de foto en….

hans klok

Schijnbaar vonden mijn vriend en Hans Klok het grappig om mij weg te toveren…..

Prachtige show

Al met al vond ik het een prachtige, spectaculaire show. Waarin een spannend verhaal, gecombineerd wordt met spectaculaire trucs, in een spooky achtig decor, met een geweldige cast. Zeker de moeite waard om naar toe te gaan. Deze show kun je nog bewonderen in verschillende schouwburgen tot eind januari 2017. In oktober volgend jaar zal de laatste shows te zien zijn in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

 

Bezoek jij wel eens het theater? 

 

 

5 gedachten over “Spannend avondje uit: Hans Klok’s House of Horror

  1. Super leuk geschreven , precies zoals de avond is gegaan !! Was een leuke show met wat ik vooral leuk vond die acts tussendoor .. zoals die acrobatiek duo , prachtig ! Thuis nog geoefend ? ? Altijd genieten avondje uit .. leuk om jullie ff gesproken te hebben !! ?

    1. Haha, nee we hebben thuis niet geoefend. Jullie? Was zeker een leuke avond. Vanavond mogen we weer, gaan we naar de Grote Improvisatieshow.
      Jullie fijne verjaardag gewenst!

  2. Dit klinkt als een super gezellig en spannend avondje uit! Eigenlijk ga ik nooit naar het theater, maar Hans Klok zou ik zeker wel eens naar toe willen! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.