Kickboksen en High heels; mijn eerste column in een magazine!

Kickboksen en High heels; mijn eerste column in een magazine!


Afgelopen vrijdag 23 december was de lancering van het Rocky Fit magazine. Rocky fit is de sportschool waar mijn vriend en ik personal training volgen in de vorm van Kickboksen. Er was mij gevraagd of ik een artikel wilde schrijven voor het magazine wat afgelopen vrijdag dus was gelanceerd.  Lees je mee naar de column die is verschenen?

Kickboksen en High Heels

Column; Kickboksen en High heels

Woensdagochtend 6:30 uur, de wekker gaat. Ik spring mijn bed uit, neem een douche en trek mijn sportkleren aan. Haar in een knot op ’t hoofd en een likje mascara.

Op woensdagochtend sporten mijn vriend (Gerard Mulder) en ik altijd samen bij Rocky Fit. Samen volgen wij een uur personal training bij onze vaste trainer Ralf. Maar voordat we dat gaan doen moeten er eerst andere dingen gebeuren. De kids wakker maken, ontbijten en naar school brengen. Ik schiet in mijn Rocky Fit vest en met z’n drietjes lopen we richting school. Wanneer we in de hal zijn spreekt een moeder mij aan; “Ga je sporten ofzo?” Ze kijkt met een half oog van mijn slordige knot, naar mijn vest richting mijn sportschoenen. Ze vind me vast een slonzige mama zo in deze outfit, uiteraard is mevrouw zelf op en top in de make-up. ”Yep” zeg ik, ze vraagt wat ik doe. En geeft zelf al een antwoord: “Fitness?” Ik vertel haar dat ik zo samen met mijn vriend een uurtje ga kickboksen. Half geschrokken deinst ze achteruit. “Kickboksen?” Kraait ze. Lachend vertel ik haar, dat het een hele goede work-out is. Daarbij zijn we zeker niet het hele uur aan het kick boksen maar doen we ook heel veel andere oefeningen gericht op buik, benen, billen, armen enzovoort. Kortom je hele lichaam wordt getraind. Daarnaast heeft het mijn zelfvertrouwen een enorme boots gegeven het afgelopen jaar. Mocht ik eens op straat worden aangevallen of wat dan ook dan weet ik hoe ik mij het beste kan verdedigen. Kick boksen is tegenwoordig helemaal niet meer dé vechtsport maar is een perfecte work-out voor je lichaam.” Voorzichtig doet ze weer een stapje dichterbij. “Goh, interessant” zegt ze, “nou, boks ze dan maar hé?” Ze draait zich op haar High Heels om en loopt snel weg. Mijn zoontje zit aan mijn hand te trekken. Tijd om door te lopen richting de klas.

Om 9:00 uur lopen we bij Rocky Fit naar binnen, ( nou ja, meestal is het 5 over 9…) Ralph staat al te wachten en we beginnen met een warming-up; Schaduwen voor de spiegel, afgewisseld met verschillende combinaties. Daarna met gewichten aan de slag waar we onze armen mee trainen. Zo’n les is niet voorspelbaar en we weten eigenlijk nooit wat ons te wachten staat. Het eerste halfuur doen we meestal een circuitje met oefeningen daarna wordt er aan de conditie gewerkt. Of we richten ons op de verschillende technieken. Het is elke week wel weer anders en dat maakt het zo ontzettend leuk. Daarna gaan Gerard en ik tegenover elkaar staan en trainen we met elkaar. We krijgen diverse combinaties en slaan die bij elkaar op de handschoen. Afgewisseld op de pats bij Ralph. Soms sparren we ook wel eens samen. Ha, vrijwillig elkaar slaan! Nee, zonder gekheid. Ik vind het nog best een uitdaging en het is wel eens gebeurt dat Gerard mij op mijn neus heeft geraakt en ging ik ook daadwerkelijk bijna out. Het was mijn eigen schuld aangezien ik mij niet goed verdedigde. De laatste 5 minuten worden afgesloten met buikspieren en een Cooling down. Afgemat en bezweet maar met een voldaan gevoel stappen we in de auto richting huis om daar een welverdiende douche te nemen. 

Rond 12:15 uur weer richting de school. Ik heb mij opgefrist, haar en make-up zijn gedaan, hip outfit aan en mijn nieuwe High Heels. Rustig sta ik te wachten op mijn oogappels. De moeder van vanochtend loopt weer langs. Ze herkent me bijna niet, ik begroet haar vriendelijk, wederom kijkt ze me weer van top tot teen aan en begroet mij met een schuchter lachje. Snel loopt ze door.

Met een tevreden gevoel lopen we weer naar huis, deze (vanochtend slonzige) mama op High Heels heeft weer een perfecte work-out achter de kiezen. (Waar ze nog een paar dagen spierpijn van heeft J)

Wil je meer over mij lezen? Mijn leven als mama, werk, lifestyle enzovoort? Neem dan een kijkje op mijn blog www.sanslife.nl of www.sanshine.eu.
column kickboksen en high heels

Oké, hoe tof is dit? Dit is toch wel iets om trots op te zijn? Toch? En zoals het er nu uitziet mag ik voor de volgende uitgave weer een stuk publiceren! Joehoe!!

Heb jij ook wel eens een artikel geschreven voor een tijdschrift of magazine? Ik ben benieuwd. Laat het me weten bij de comments!

column; kickboksen en high heels

4 gedachten over “Kickboksen en High heels; mijn eerste column in een magazine!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.