Wij gingen een weekendje naar Willingen, Duitsland.

Wij gingen een weekendje naar Willingen, Duitsland.


Al een tijdje is er geen SansLife de week door online gekomen. Gewoon omdat ik er simpelweg geen zin in had, ik maakte niet zo veel mee en er spelen momenteel wat werk gerelateerde “dingetjes”. In ieder geval heb ik vandaag weer een leuke blog voor jullie. Anderhalve week geleden gingen wij (spontaan) een lang weekend naar de sneeuw. We gingen niet naar het populaire Winterberg maar naar een ander skigebied in Duitsland namelijk Willingen. 

Willingen, een ideaal wintersport gebied dicht bij huis.

Denk je aan wintersport? Dan denk je al gauw aan Oostenrijk. Maar weet je dat er dicht bij huis nog een gebied is waar je goed in de sneeuw kan vertoeven? Drie uur rijden vanaf de grens bij Arnhem ligt het prachtige gebied Willingen. In de Winter is het hier goed vertoeven. Naast het welbekende Winterberg is dit het nummer 2 wintersport gebied in Sauerland. Vorig weekend verbleven wij hier een paar dagen, we zaten in een leuk appartementje dicht bij de piste. De piste was eventueel op loopafstand te doen maar we gingen toch elke dag met de auto. Dat was toch iets makkelijker met de kids en de skispullen.

Eigenlijk ben ik geen wintersport type. Nee, geef mij maar een zomervakantie. Maar goed, ondanks dat was het een gezellig weekend. Gerard op het snowboard, Kriste op de ski’s en Juste en ik hebben ons vermaakt met de slee.

wintersport willingenwintersport willingen

Etselberg

Met de gondel, die zelfs Winterberg niet beschikt, ga je de Etselberg op. Dit is meteen het hoogste punt van het gebied. Hier begint de langste afdeling van Sauerland met een lengte van 2 kilometer. Goed te doen voor de iets minder geoefende snowboarder of skiër maar voor de gevorderde wintersporter is het wel minder uitdagend.

Doordeweeks zijn de skiliften geopend van 8:30 tot 16:30 maar op vrijdag en zaterdag gaan de skiliften weer open om 18:30. Dan zijn de skipistes verlicht en kun je tot 21:45 uur gezellig skien over de verlichte pistes. Wij hebben dit niet gedaan maar zijn wel even wezen sleeën.

wintersport willingenwintersport willingen

Fijn gebied voor kinderen

Ook voor kinderen is skigebied Willingen erg fijn. Het heeft op verschillende plaatsen een kinderland en een Nederlandse skischool. Geef wel bij deze skischool duidelijk aan dat je een Nederlandse skileraar wilt anders krijg je gewoon een Duitse leraar. Via de lopende band gaan kinderen veilig en makkelijk naar boven. Daarnaast is er een apart gedeelte om hard met de slee naar beneden te roetsjen. Het gebied is minder groot dan Winterberg daardoor is het op en rond de piste redelijk rustig.

wintersport willingenwintersport willingen

In Willingen bevind zich ook een prachtig zwembad met super gave glijbanen. Op zondagavond hebben we daar uiteraard heerlijk gezwommen. Het was er lekker rustig en het water was heerlijk warm.

Maandag eind van de dag reden we weer terug naar Nederland. Vanuit de auto hadden we dit uitzicht, besneeuwde bomen in het halfdonker. Het geeft een sprookjesachtige sfeer.

wintersport willingenwintersport willingen

Ben jij wel eens in Willingen geweest? En ben jij een wintersport liefhebber of  ga je liever op zomervakantie? 

 

Eén gedachte over “ Wij gingen een weekendje naar Willingen, Duitsland.

  1. mooi gebied is het daar en je hebt prachtige foto’s gemaakt, wij zijn daar nog nooit geweest. Ik vind de winter ook heel mooi maar verlang straks toch ook wel weer naar de zomer en lekker warm weer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.