5 situaties met kinderen die mij (extra) grijze haren bezorgen

5 situaties met kinderen die mij (extra) grijze haren bezorgen


Je kent het vast wel. Bepaalde situaties die jouw even fijn extra grijze haren bezorgen. Negen van de tien keer zijn het situaties die te maken hebben met je kids. Schreef ik laatst dit artikel over het krijgen van grijze haren  en wat je er tegen kunt doen. Vandaag deel ik graag 5 situaties van mijn kinderen die mij gewoon geheel gratis en voor niets extra grijze haren bezorgen!

grijze haren/fietsen

1 fietsen

Als we ergens op de fiets naar toe gaan dan moeten zoon en dochter schijnbaar eerst een gevecht samen hebben over wie er “voor” mag fietsen. Of wie er naast mij mag fietsen. Zijn ze er uiteindelijk uit en zitten we goed en wel op de fiets dan is het uitkijken geblazen. Slingeren, snel willen fietsen, niet uitkijken. Hoe vaak je ook zegt, rustig fietsen, aan de kant fietsen, hand uitsteken, stoppen, achterom kijken enz… Man, het is een hele overlevingstocht die we maken. Daarbij denkt zoonlief  schijnbaar dat hij een stuntfiets heeft. Hij fietst stoep op stoep af en dat gebeurt al “springend”. Even mag het wel maar op een gegeven moment moet het ook klaar zijn. Hij moet dan netjes blijven fietsen. Op de plaats van bestemming aangekomen moet ik altijd even bijkomen, het zweet loopt me in straaltjes over de rug en mijn hoofd is zo rood als een biet. Maar ja, eenmaal bijgekomen dan moeten we ook weer terug naar huis…….

2 De ochtend spits

Yes, de ochtend spits. Ik denk dat dit zo’n situatie is die voor heel veel moeders herkenbaar is. Het aansporen om te gaan aankleden, tanden poetsen, haren kammen. Phoe, het kost me af en toe bloed, zweet en tranen. Ook al zegt mijn vriend elke keer dat ik ze hun gang moet laten gaan en ze zich vanzelf gaan klaarmaken. Dat ik er juist niet zo bovenop moet zitten. Maar dan gaat het mij toch niet snel genoeg en ga ik “zeuren”en dat gaat juist weer averechts werken. Vooral bij onze dochter, die gaat dan helemaal langzaam aan doen. Oeh, en dan moet ik toch echt wel even tot 10 tellen (en nog eens en nog eens…). Ja, het bezorgt me af en toe een hoop grijze haren.

3 Ontwikkeling van de eigen wil

Hoe kan het toch dat de kinderen van tegenwoordig zo snel volwassen, tussen aanhalingtekens, lijken te worden. Ze weten het allemaal perfect te vertellen, kunnen je af en toe terecht wijzen en vinden dat die broek die je aanhebt niet van deze tijd is. Zo is het ook met hun eigen kleren. Ik hoef niets meer voor ze klaar te leggen, want het is of niet goed, of te warm, of het matcht niet… De kids trekken (letterlijk trekken, want er ligt uiteindelijk meer kleding vóór de kast dan in de kast) allebei zelf wat uit de kast. Oke, de dame van 9 kan ik mij wel voorstellen maar de zoon van 5 begint ook al behoorlijk zijn eigen plan te trekken. Ze willen zelf bepalen en de baas zijn over zich zelf. Als ik iets zeg, dat ze bijvoorbeeld handschoenen aan moeten doen, krijg ik sneer waar ik me mee bemoei… Oke, nu moet ik heel eerlijk toegeven dat wij een behoorlijk temperamentvolle dochter hebben maar ook dit bezorgd me zo af en toe behoorlijke grijze haren.. Wat helpt is ze inderdaad met rust te laten en er niet teveel bovenop te zitten. Uiteindelijk leren ze er ook van en is het aan de andere kant ook juist heel goed dat ze een eigen wil hebben maar jongens, ze worden zo snel groot.. Waar zijn mijn baby’s gebleven????

situaties die mij grijze haren bezorgen

 4 Alleen naar de speeltuin gaan

Die eerste keer dat mijn dochter naar de speeltuin ging weet ik nog goed. Het begint namelijk eerst bij ons met alleen op de stoep fietsen of spelen. Wanneer je gaat fietsen is het tot de bushalte en niet verder. Ik denk dat ze een jaar of 4/5 was dat ze dat voor het eerst alleen deed. Natuurlijk was ze zo trots als een pauw. Rond haar 7e mocht ze uiteindelijk alleen naar de speeltuin iets verderop.   “Niet tegen vreemden praten, geen snoepjes van vreemden aan nemen, niet met ze meelopen enzovoort enzovoor. De ergste scenario’s beginnen al door je hoofd te spoken maar  Ik sprak met haar af dat ik na een kwartiertje zou komen kijken. In dat kwartier heb ik me een hele hoop in mijn hoofd gehaald. Weet ze de weg wel, praat ze niet met vreemden, vermaakt ze zich wel? Genoeg dus om grijze haren van te krijgen. Nu is ze 9 jaar en gaat ze hier overal in de buurt alleen naar toe, op de fiets, skeelers of met de spacescooter. Als ik maar weet waar ze is en als ze besluit naar iemand toe te gaan dan moet ze de desbetreffende ouder vragen of zij mij een berichtje doen. En dat werkt heel goed. Nu kun je er de klok gelijk op zetten dat ons zoontje vast en zeker aankomende zomer ook vast alleen naar het speeltuintje wil… En ik heb daar nu al grijze haren van.. Aangezien ik het idee heb dat hij wat minder voorzichtig is dan onze dochter…. Wordt vervolgd…

5 Make-up

Doet me denken aan een liedje van Kinderen voor Kinderen, Make-up.

Mijn dochter is 9 maar gedraagd zich af en toe als een tiener. Ze kan mij haarfijn corrigeren over de outfit die ik aan heb en dat het mij toch echt niet staat. What the F.. ? Daarbij moet ik nu toch echt mijn make-up op een veilige plek gaan opbergen.  Het begint nu een beetje vaak voor te komen dat ze mascara op wil. Ja, je leest het goed, MASCARA. En dan ook naar school. God, toen ik zo oud was als haar, had ik het woord MASCARA nog nooit gehoord, laat staan gezien. Ik was op die leeftijd met mijn poppen of barbies aan het spelen of zat hele dagen een boek te lezen. Maar mascara, laat staan make-up op naar school? Echt niet. Tegenwoordig valt het me op dat die meiden zo snel met make-up bezig zijn, soms zie ik meisjes uit groep 8 vol in de plamuur en eyeliner. Sorry? Wat vinden die moeders daar dan van? Anyways, we hebben nu afgesproken dat zij met speciale dagen, zoals kerst, verjaardag of een feestje wat lipgloss op mag. Of wat glitter op haar ogen. That’s it. Man, hoe gaat dat straks dan als ze een jaar of 12 is?

Dit waren verschillende situaties die mijn kinderen mij heel veel extra grijze haren bezorgen. Herkenbaar? Ik kan er natuurlijk nog een hele hoop meer opnoemen en beschrijven, haha maar we laten het hier even bij. 🙂  Nu ben ik benieuwd, welke situaties bezorgen jouw grijzen haren?  

2 gedachten over “5 situaties met kinderen die mij (extra) grijze haren bezorgen

  1. Ja wat een zorgen heb je dan soms..maar dat de kinderen zo gauw met alles zijn dat hoort bij deze tijd. .als er geen ziektes zijn en enge dromen dan is er wel weer iets anders wat de kinderen willen .maar ook elke leeftijd is weer heel mooi .nou hou de moed erin en als ze 12 jaar zijn ja dan wil zij wel iedere dag make-up ..maar zo te lezen doen jullie het wel goed met opvoeden. .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.