Nieuwe rubriek: Alle ins and outs about Mallorca

Nieuwe rubriek: Alle ins and outs about Mallorca


I LOVE MALLORCA! Vorig jaar februari ben ik deze rubriek begonnen. Door het opstarten van mijn bedrijf, SandraEvers.nl kwam het er niet meer van om veel te bloggen voor mijn website. Mallorca is mijn FAVORIETE vakantiebestemming en deze zomer gaan wij er bijna 3 (!!) weken vertoeven. Ik zit vol met ideeën en hoop er natuurlijk een mooie reisvlog/blog (of meerdere) te gaan maken! Voor nu wil ik deze rubriek weer leven inblazen en alle ins and outs about Mallorca met je gaan delen. Yeah! Ik heb er zin in! Zo komt de vakantiestemming er hier natuurlijk al goed in. En misschien breng ik je wel op ideeën. Lees je mee?

Wie mij kent weet dat ik gek ben op het zonnige eiland Mallorca. Vraag aan mij wat mijn favoriete vakantiebestemming is en ik zal direct dit prachtige eiland benoemen. Samen met Gerard ben ik er nu vier keer geweest. Elke keer blijf ik mij weer verbazen over hoe mooi het eiland is. De prachtige authentieke dorpjes en schitterende baaien. Maar vergeet ook niet de heerlijke tropische temperaturen. Wij hebben in al die keren dat we er geweest zijn één hele dag regen gehad. Voor de rest altijd schitterend weer. Omdat ik Mallorca zo’n fijn en mooie eiland vind leek het mij leuk om al onze ervaringen en bezienswaardigheden te gaan beschrijven in de blog. Om jullie te informeren en te inspireren en misschien wel een beetje aan te steken? Wellicht heb je voor deze zomervakantie nog geen vakantiebestemming bedacht en word je na het lezen van deze eerste Mallorca Blog wel helemaal enthousiast.

Mallorca voor beginners

Mallorca behoort tot de Spaanse eilandengroep Balearen. De Balearen bestaan uit zes eilanden waarvan Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera zijn. De overige kleine eilanden zijn Cabrera en Dragonera. Mallorca heeft een oppervlakte van 3.640 vierkante kilometer met een lengte van ongeveer 100 kilometer en een maximale breedte van ruim 70 kilometer. Palma is de hoofdstad van Mallorca maar ook tevens de hoofdstad van de Balearen. In de zomermaanden is het goed vertoeven op Mallorca en wordt het steeds populairder eiland overspoeld met toeristen. Maar ook in de wintermaanden gaat het toerisme lekker door. Het eiland Mallorca kenmerkt zich door zijn warme zonnige zomers met veel zonuren. De winters zijn zacht en de temperatuur blijft bijna altijd boven het nulpunt. Verder is de regenval er matig maar regelmatig. Heel goed te doen dus!

mallorca

Op vakantie naar Mallorca?

Mallorca wordt een steeds populairder vakantie eiland. Want het is een ideale zon-, zee- en strand bestemming en niet ver van huis. Pakweg 3,5 uur vliegen en je staat met je koffer tussen de palmbomen en tropische temperaturen. De stranden zijn er mooi en er zijn in het kustgebied meer dan genoeg uitgaansgelegenheden te vinden. Wanneer je er voor kiest om naar Mallorca op vakantie te gaan zijn er eigenlijk een aantal dingen die je niet gemist mag hebben. Die komen natuurlijk uitgebreid in mijn volgende blogs aan de orde. Maar bij deze kan ik je alvast vertellen dat de hoofstad Palma de Mallorca hiervan toch wel de belangrijkste is. De prachtige stad wordt door inwoners vaak vergeleken met Barcelona. Wanneer je een bezoek brengt aan Palma dan zal je ze waarschijnlijk gelijk geven.

mallorca

Stranden van Mallorca

De stranden van Mallorca zijn gewoon in 1 woord prachtig! Mallorca beschikt over 581 KM kust en aan die kustlijn liggen 179 baaien en stranden; grote en kleine, brede en smalle, met zand en/of kiezels. In de toeristische kustplaatsen vind je de lange, uitgerekte stranden met bedjes en rieten parasols. De meer idyllische kustplaatsen van Mallorca hebben adembenemende witte zandstranden. Maar wat ook zeker de moeite waard is zijn de kiezelstrandjes. Deze vind je op de mindere toeristische delen van het eiland. Het grote voordeel van de kiezelstranden is dat de zee hier erg mooi is.  Ook vind je hier geen verkopers die je lastig vallen met hoedjes, zonnebrillen of armbandjes. Die kom je uiteraard wel tegen op de drukkere, toeristische stranden.

Bezienswaardigheden van Mallorca

Populaire, toeristische trekpleisters van Mallorca zijn onder andere de Kathedral van Palma ook wel bekend als “La Sue”. Maar ook de treinreis naar Soller is een goede aanraden of de Grotten van Drach.  Alle deze bekende plekjes komen allemaal nog in de volgende blogposts voor.

Heb ik je al een beetje enthousiast gemaakt? Dan moet je zeker de volgende artikelen in de gaten houden.

 

 

 

 

4 gedachten over “Nieuwe rubriek: Alle ins and outs about Mallorca

  1. OO wat mooi is het daar , ik kan me heel goed voorstellen dat dat jou favoriete vakantie land is heerlijk lijkt me het daar en mooi. En dat heerlijke strand en leuke dingen om te bekijken .ik ben er nooit geweest maar wie weet want ik wordt er nu ook wel verliefd op haha. prachtige foto’s heb je erbij gezet .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.