Celblok H, mijn favoriete tv-serie van het moment

Celblok H, mijn favoriete tv-serie van het moment


Celbolk H is één van de weinige series die ik vanaf het eerste seizoen aan het volgen ben. Ik volg niet veel programma’s of series maar deze vind ik echt zo spannend! Celblok H is een drameserie die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. Er zit een megagoede verhaallijn in en er komen loeispannende scenes voorbij. Vergeet ook de topacteurs niet, zoals Isa Hoes, Eva van de Wijdeven of Inge Ipenburg.

Seizoen 1

Celblok H is een Nederlandse bewerking van de Australische serie Wentworth. Inmiddels is seizoen 4 op TV, elke maandag om 20:30 op SBS6 kun je deze spannende serie zien. Het draait allemaal om kapster Suzan (Suus) Kramer. Ze wordt al jaren lang mishandeld door haar man en op een gegeven moment slaan bij haar de stoppen door en pleegt ze een aanslag op haar man. Suus neemt intrek de gevangenis, P.I de Blankert. Al snel raakt ze betrokkenen bij allerlei situaties en gebeurtenissen van haar medegeditineerden. Ze raakt in een machtstrijd tussen Lex en Freddy en moet ze ongewild kiezen bij welk team ze zit. Kiest ze de goede kant?

Seizoen 2

Suus heeft 3 maanden in de isoleer gezeten vanwege de moord op Lex. Ondertussen heeft Freddy de leiding genomen. Er is ook een nieuwe directrice, Agnes Brinkhorst, die de gevangenis goed wil aanpakken waaronder het stoppen van de drugshandel. Hiervoor worden dan ook harde maatregelen genomen. Maar Suus heeft maar 1 doel voor ogen en dat is diegene pakken die haar dochter heeft vermoord.

Seizoen 3

Suus heeft inderdaad wraak genomen op de moordenaar van haar dochter, Dylan Holt. Ze heeft hem dan ook vermoord. Ze heeft hier levenslang voor gekregen. Ze wordt door iedereen met open armen ontvangen en wordt de nieuwe leider van de gevangenis. Seizoen 3 eindigde met een cliffhanger, er ontstond een grote brand in de gevangenis.

Celblok H

Seizoen 4

En daar was eindelijk seizoen 4.  Suus en haar crew keren terug in de opgeknapte P.I. de Bankert.  Suus wordt nog steeds bestempeld als de topdog maar heeft niet meer zo’n zin om dit te zijn. De wraakzuchtige Caat ligt te azen om topdog te worden. Daarnaast wordt de voormalige directeur, Agnes Brinkhorst, als gevangene binnengebracht.

Celblok H geeft je een kijkje in de wereld van de vrouwengevangenis, hoe vrouwen overleven en het er beste van proberen te maken. Maar ze zullen bepaalde bondgenootschappen aan moeten gaan om te kunnen overleven.

Isa Hoes, Suzan Kramer, speelt haar rol voortreffelijk. En oh,oh wat is het weer spannend! Laatst was ik aan het bloggen en tegelijk Celblok H kijken. Dat is gewoon niet te doen, ik heb de laptop maar aan de kant gelegd. 🙂

Wil je seizoen 1, 2 en 3 terugkijken? Dat kan heel makkelijk via de website www.kijk.nl. Je kunt daar alle afleveringen  terugzien. Celblok H seizoen 4 is elke maandag te zien op SBS6 om 20:30 uur.

bron uitgelicht afbeelding: http://www.sbs6.nl/programmas

3 gedachten over “Celblok H, mijn favoriete tv-serie van het moment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.