Minicursus Karten in Strijen

Minicursus Karten in Strijen


Ons zoontje, nu 5 jaar, is een klein racemonstertje. Van jongs af aan is hij bezig met auto’s en alles wat wielen heeft. Zijn interesse in de autosport werd dan ook steeds groter. Dat is ook niet zo gek met een vader en zus die beiden karten. Zuslief heeft de kart ondertussen wel aan de wilgen gehangen en zit nu op turnen. Je begrijpt het is er met de paplepel ingegoten. Uiteraard is hij ook groot fan van Max verstappen. Vandaag neem ik je mee in zijn kart avonturen en de cursus die hij heeft gevolgd.

Karten minicursus

Buiten karten

Juste kart niet op een binnen baan maar op een buitenbaan. Dat houdt in dat hij met een eigen kart rijdt. Op de kartbaan waar hij bijvoorbeeld de cursus heeft gevolgd kun je ook alleen maar met eigen karts terecht. Maar er zijn ook buiten kartbanen waar je een kart kunt huren. Zoals bij kartbaan Eefde, of kartcentrum Lelystad. Kartbaan Eefde is de kartbaan die voor ons het dichts in de buurt is maar voor deze cursus gingen wij naar Kartbaan Strijen. Yup in Strijen. Een uur en drie kwartier rijden van ons huis……

Erkende KNAF kartschool

Op deze kartbaan organiseren ze elke jaar een minicursus voor de allerjongste rijdertjes. Kinderen vanaf 5 tot 12 jaar die graag de kartsport willen leren kennen kunnen hieraan deelnemen. Het is een erkende KNAF Kartschool. KNAF staat dan ook voor Knac Nederlandse Autosport Federatie. De lessen worden verzorgd door KNAF gekwalificeerde instructeurs en begeleiders. Wil je meer weten over de KNAF en wat er nog meer onder valt dan alleen de kartsport? Neem dan een kijkje op hun website, www.knaf.nl. (nee, niet gesponsord.. 😉 )

Karten minicursus strijen

Karten en theorie

Er zijn 7 lessen waarin van alles wordt geleerd, op de baan maar ook behoort het volgend van theorielessen tot de cursus. De theorie gaat bijvoorbeeld over veiligheid en race kleding. Maar ook welke vlaggen er allemaal zijn en wat ze betekenen. Bijvoorbeeld, de gele vlag geeft aan dat er een gevaarlijke situatie op de baan is, je moet langzaam gaan rijden, het is verboden om in te halen en wees voorbereid om het gevaar te ontwijken.  Ook leer je wat een ideale lijn is en hoe rijd je hem? De ideale lijn is de vloeiendsteweg van start naar finisch. Door die lijn te volgen is het mogelijk om zo snel mogelijk een ronde te ijden. De ideale lijn is alleen mogelijk wanneer je de goede combinatie kunt vinden tussen gas geven, remmen en sturen. Maar er worden ook zaken behandeld als sportief en onsportief (rij) gedrag. Deze informatie haal ik natuurlijk uit het theorie boekje wat Juste heeft gekregen. Elke les is er een theorie gedeelte en daarna wordt natuurlijk het geleerde in de praktijk uitgevoerd.

Minicursus karten strijen

Examen

De lessen worden afgesloten met een heus examen en een “echte” wedstrijd. Natuurlijk onder het nom van, heel veel plezier en gezelligheid en een mooie tijd afsluiten met een certificaat. Juste hebben wij voorbereid met het idee dat het een gezellig dag wordt waarbij hij heel veel mag rijden en wat dingen moet vertellen. Ik geloof dat hij de dag van zijn leven heeft gehad. En bij de wedstijd reed meneer super netjes en kwam hij als derde over de finish (glim,glim).

Certificaat en Beker

Uiteraard krijgen alle rijdertjes aan het eind van de examendag een certificaat en een mooie beker. Ons racemonster was natuurlijk super trots en blij. De volgende dag moest het certificaat en de beker mee naar school. In de kring heeft Juste alles mogen vertellen over het karten.

mini cursus karten

 

Op naar volgend jaar want dan wil hij vast weer mee doen!

 

 

3 gedachten over “Minicursus Karten in Strijen

  1. ja die kleinzoon van ons is er vol van dat hij zo goed kan karten en een diploma heeft gehaald .wij zijn dan geweldig trots op onze kleinkinderen want onze kleindochter kan na het karten wat zij ook kan nu ook heel goed turnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.