Bloggers be like tag

Bloggers be like tag

Af en toe vind ik het leuk om een TAG in te vullen. Deze Bloggers Be like Tag had ik al een tijdje in mijn concepten staan van SansLife. Vorig jaar augustus vulde ik hem in voor mijn andere blog SansHine. Klik hier om terug te lezen. Deze tag is bedacht door Maris van Hare Maristeit. De tag heeft 15 vragen die gaan over bloggen. En die beantwoord ik vandaag.

 1. Hoe lang blog je al?

Op 4 mei 2015 plaatste ik mijn eerste blog op de gratis versie van WordPress. De naam van die website was WorldofSanShine, daarna stapte ik over op een betaalde versie en veranderde ik de naam naar www.sanshine.eu. Op 1 november 2016 besloot ik nog een blog te starten en dat werd www.sanslife.nl. In totaal blog ik nu ruim anderhalf jaar.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

In bloggen kun je heel veel creativiteit kwijt. Je kunt werkelijk waar overal inspiratie uit halen. De omgeving, hobby’s, kinderen of vakanties. Het schrijven van teksten, typen, verhaaltjes” verzinnen vond ik altijd al leuk om te doen. Op deze manier kan ik lekker mijn creatieviteit kwijt en anderen ook nog eens inspireren of voorzien van informatie. Wat ook super leuk is, is het contact met bezoekers.

Het allerstomst? Ik weet het eigenlijk niet. Misschien spelling en grammatica? Daar heb ik soms nog wat moeite mee.

Nikon camera bloggers be like tag

 3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

“Wanneer ik iets in mijn hoofd heb zitten dan roetsjen mijn vingers altijd over het toetsenbord en heb ik het zo op papier (scherm).” Dit antwoord gaf op de blog van SanShine en ik denk dat dit nog steeds zo is. Daarnaast ben ik mezelf, is SansLife wie ik ben en ik doe me niet anders voor dan ik ben.

Ik wil het fotograferen nog graag verbeteren. Maar dat gaat nu zeker helemaal goed komen met mijn nieuwe camera! En ik wil nog meer verdiepen in SEO (=zoekmachine optimalisatie).

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik lees en volg best wel wat blogs. Nederlands bloggers die ik probeer elke dag te bezoeken zijn onder andere van Twinkelbella, Kelly Caresse, Sanny zoekt geluk en Annicvw.com.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Vaak denken mensen dat bloggen een makkie is en dat het zo even gedaan is. Niets is minder waar. Je moet veel aandacht aan je artikelen besteden en daar gaat veel tijd in zitten. Foto’s maken, teksten uitwerken, tekst weer opnieuw schrijven, spelling controleren. Het zo even in elkaar flansen van een artikeltje en direct online zetten dat zit er niet bij want dan zit deze vol met spelfouten. Daarnaast kan ik soms wel een hele middag met een artikel doen omdat ik steeds “gestoord” word door mijn kinderen. Het bloggen in combinatie met de kinderen is soms lastig.

Wat ik zelf heb onderschat?  Eigenlijk niets, ik ben er heel open mee begonnen met het idee We zien wel hoe het loopt. Ik wist ook niet zo goed wat ik moest en kon verwachten. Dat je moet schrijven als een malle voordat je eerste bezoekers komen dat was een klein beetje een tegenvaller. Maar ja, dat is natuurlijk ook logisch. Haha.

notitieboekje action bloggers be like tag

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

“Wacht! Eerst een foto maken!” Haha, dit begint steeds meer voor te komen. Maar ook bij het ’s ochtends wakker worden eerst checken of je ingeplande blog goed online is gekomen. Verder is het hebben van (veel) notitieboekjes ook zoiets. Ik denk dat elke blogger zich daar wel in herkend. Je ziet ergens weer leuke notitieboekjes liggen, eigenlijk heb je er al genoeg maar toch zegt dat stemmetje:”Altijd handig voor de blog”.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik heb hulp gehad met het overzetten van de gratis wordpress site naar de betaalde versie. Het onderhouden en dergelijke doe ik allemaal zelf.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees veel verschillende blogs, van mamabloggers tot beautybloggers. Van blogs die gaan over werk maar ook blogs die gaan over het bloggen.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik plan altijd de berichten in. Ik zie mezelf niet voor 7:00 uur ’s ochtends een blog typen. 😉 want de geplande artikelen komen altijd om 7:00 in de ochtend online. Heel af en toe wil het wel eens voorkomen dat ik spontaan een artikel “live” post.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Je zelf blijven ontwikkelen en lezen over de bloggerswereld. Gebruik ook diverse plugins  voor je website. Ik ben zelf heel blij met de Yoast SEO plugin. SEO is ontzettend belangrijk voor je blog, omdat het je site beter vindbaar maakt en dus meer bezoekers (of klanten) oplevert. Met deze Yoast SEO plugin kun je je artikelen dus SEO vriendelijk maken. Daarnaast heb ik net van de week de webstie Hootsuite ontdekt. Met Hootsuite kun je instagramberichten en facebookberichten waarin je naar blogberichten verwijst inplannen. Super handig!

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik heb af en toe een leuke samenwerking. Inmiddels mag ik mij vaste (gast) blogger noemen voor een hele leuke webshop, Sweetest Design. En sinds kort mag ik mijn theaterblogger noemen. Ik ga blogs schrijven voor onze schouwburg in Apeldoorn.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik heb nergens spijt van en ik heb (volgens mij) geen stomme dingen gedaan als blogger. Wat ik misschien wel stom heb gedaan, maar dat is meer de ontwetenheid van een beginnende blogger is zomaar lukraak foto’s van Internet afhalen en plaatsen. Nu weet ik natuurlijk wel beter en gebruik ik zo veel mogelijk eigen materiaal of gebruik stockfoto’s.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik probeer mijn kinderen zo weinig mogelijk op beeld te laten zien. Verder deel ik wel regelmatig persoonlijke dingen. Zo is SansLife de week  door best persoonlijk en krijg je echt een kijkje in mijn leven. Maar ik let er wel op en ben wel selectief.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik zou graag een boek willen schrijven of een leuk persreisje daar zeg ik ook geen nee tegen… Dromen mag toch? Nou, wie weet.

Dit waren mijn antwoorden van de Bloggers be like tag! De tag mag je natuurlijk over nemen maar vermeld er natuurlijk even bij dat deze tag is bedacht door Maris van de blog HareMaristeit. Maris heeft een vrolijke blog met lekkere recepten, leuke DIY’s en kleurrijke foto’s. Neem zeker een kijkje als je van heel veel vrolijkheid houdt.

 

Wat hoop jij nog een keer met je blog te bereiken?

 

Eén gedachte over “ Bloggers be like tag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.