Nieuwe rubriek! Tips, opvoedingsvragen voor kindjes vanaf 4 jaar en ouder

Nieuwe rubriek! Tips, opvoedingsvragen voor kindjes vanaf 4 jaar en ouder


Vragen over de opvoeding, tips over zwemles, wanneer begin je met zakgeld of welke boeken zijn geschikt voor je pré-puberende kind? Allerlei vragen die mij de laatste tijd bezig houden. Vragen over kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het basisschoolkind dus.

Ik liep er al een tijdje tegen aan en na enige tijd op het internet speuren bedacht ik me dat ik gewoon zelf deze rubriek op SansLife ga introduceren. Namelijk allerlei specifieke onderwerpen die gaan over kinderen vanaf 4 jaar en ouder. Het basischoolkind dus. Kijk je om je heen in bloggersland dan lees je heel veel blogs over zwangerschappen, baby’s, babyopvoeding, babykleding, borstvoeding, flesvoeding, babyritmes, enzovoort. Dan gaat het over in de dreumesperiode en af en toe komen er nog wat kleuter gerelateerde artikelen voorbij en dan stopt het opeens. Je vindt dus veel informatie over zwangerschap, baby en opvoeding maar artikelen of blogs over het oudere kind (en opvoeding) mis ik. Ik vind het namelijk ook interssant om artikelen te lezen die gaan over een schoolkind van 7 of 8 jaar. Want tegen wat voor problemen lopen we dan aan? Welke opvoedingsvragen komen er voorbij? Hoe gaan we met bepaalde situaties om en hoe lossen we het op?

opvoeding en tips

Opvoeding, vragen en tips

Onze dochter bijvoorbeeld, zij is 9 jaar en praat al over make-up. MAKE-UP jongens. Heel af en toe mag ze met een feestje of verjaardag een lipglosje op. Maar laatst begon ze over mascara of ze dit op mocht naar school. Oké, ik weet dat ze tegenwoordig veel sneller zijn met dit soort dingen. Toen ik 9 was, kende ik volgens mij het woord make-up niet eens en was ik alleen maar bezig met het opnieuw inrichten van mijn barbiehuis 🙂 Dan hebben we nog een zoontje van 5. Hij heeft het er steeds vaker over dat hij ook graag alleen naar het speeltuintje wil. Gaan we dat al doen, is het wel verantwoord, weet hij de weg terug naar huis?  Allemaal van die vragen die door je hoofd spoken. Ken je de uitdrukking; “kleine kinderen, klein zorgen, grote kinderen, grote zorgen”? Ik denk dat er per leeftijd wel een aantal zorgen bij komen. Het steeds weer een grens verleggen, steeds een stapje uitbreiden. Keuzes die we ons hele leven moeten maken als ouders zijnde.

opvoeding en zakgeld

Onderwerpen

Onderwerpen die ik graag wil gaan behandelen in deze nieuwe rubriek zijn onder andere:

  • Opvoeding
  • zakgeld
  • zwemles
  • kinderboeken
  • activiteiten
  • school en nog veel meer!

Natuurlijk vind ik het erg leuk om input te krijgen van mijn lezers. Heb jij  ideetjes of vragen die gaan over kinderen in deze leeftijds categorie en die je graag behandeld ziet worden. Of meer over wilt weten? Laat het me dan weten bij de comments of stuur een mailtje naar sandra.evers@live.nl

 

        Afbeeldingen zijn afkomstig van pixabay

 

Eén gedachte over “ Nieuwe rubriek! Tips, opvoedingsvragen voor kindjes vanaf 4 jaar en ouder

  1. ja als je kinderen hebt dan hou je die zorgen ook al worden ze volwassen ,en ja tegenwoordig zou ik het erg moeilijk hebben gevonden met opvoeden want dat zie ik dus ook wel bij onze kleindochter van 9 .maar sommige dingen vind ik toch ook wel weer heel leuk dat ze al zoveel weten enz….bijvoorbeeld over wat ze wel en niet voor kleding ze willen en een beetje make up is toch ook wel leuk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.