Theaterblog: Toneelgroep Maastricht – De advocaat

Theaterblog: Toneelgroep Maastricht – De advocaat


Op vrijdag 10 maart was het zover, ik mocht voor theater Orpheus, als theaterblogger naar de voorstelling van Toneelgroep Maastricht – De advocaat. Ik wist absoluut niet wat ik ervan kon verwachten. Ik bezoek met regelmaat het theater maar een voorstelling van een toneelgroep, die had ik nog niet eerder bekeken. Rond een uurtje of 6 stapten mijn vriend en ik in de auto richting Veenendaal naar Theater de Lampegiet.

Het verhaal van De advocaat

Ik denk dat veel mensen in Nederland de bekende strafrechtadvocaat Bram Moszkowicz wel kennen. Het hele toneelspel draait om deze strafrechtadvocaat. Moszkowicz, gespeeld door Porgy Franssen bekend van onder andere moordvrouw, wil de beste advocaat van Nederland worden net zoals zijn vader de beste was. Hij wil hem dan ook niet teleurstellen. Moszkowicz behandelt de zaak van “De neus”. De vader van Moszkowicz wil aan de ene kant dat hij stopt met deze grote zaak maar aan de andere kant ook weer niet. Hij gunt namelijk zijn zoon dit grote succes. Dan is er nog de andere zoon, hij is ook advocaat maar heeft het gevoel dat zijn broer wordt voorgetrokken. Op het hoogtepunt van Bram’s  succes brengt hij zich ten val en wordt hij uit zijn ambt gezet.

De advocaat

Het verhaal vertelt niet de werkelijkheid maar is gebasseerd op fictie. Het is een Shakespeareaans koningsdrama, ja het is een drama en ja er komt ook regelmatig humor voorbij. Maar het is ook een verhaal met veel verborgen verdriet. Een goede mix van alles. De cast is vrij klein, 6 acteurs. Iedere speler heeft uiteraard zijn eigen prachtige, unieke rol. Van de nieuwe secretaresse, (maar vervult zij wel echt de “rol” van secretaresse?) tot de broer van Bram.

Houd je van toneel, drama, shakespeare? Dan is dit een prachtige voorstelling om zeker een bezoek aan te brengen. Toneelgroep Maastricht is met De advocaat  te zien op vrijdag 28 april in Theater Orpheus.

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

2 gedachten over “Theaterblog: Toneelgroep Maastricht – De advocaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.