Nieuwe Buren seizoen 2, weer zo’n top Nederlandse dramaserie

Nieuwe Buren seizoen 2, weer zo’n top Nederlandse dramaserie


Nieuwe buren is een serie gebasseerd op het boek van Saskia Noort. Het eerste seizoen is inmiddels in het najaar van 2014 uitgezonden. Het tweede seizoen kon je vanaf november al bekijken op Videoland en inmiddels is seizoen 2 ook gestart op RTL 4. Het boek heb ik gelezen en het eerste seizoen heb ik bijna helemaal afgekeken.De laatste 2 afleveringen heb ik ongeveer gemist. Vandaag vertel ik je graag wat meer over deze serie.

Nieuwe buren seizoen 1

Op het moment zijn er eigenlijk 2 series die ik volg, zo schreef ik eerder al over Celblok HVandaag vertel ik je wat meer over de serie Nieuwe buren.

Eva en haar man Peter verhuizen naar de Zonnewijk in Almere, waar ze hun toekomstige kindje willen laten opgroeien. Hun dochter Lieve wordt echter te vroeg geboren, en overlijdt aan complicaties. Peter en Eva vinden steun bij hun nieuwe buren: Steef en Rebecca. Zij lijken samen met hun zoontje Sem het perfecte gezin. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de echtparen, waarin ze niet alleen lief en leed, maar uiteindelijk ook het bed met elkaar delen. Zo raakt Eva zwanger van Steef, maar omdat hij een erfelijke ziekte heeft, wil Steef dat Eva het kind laat weghalen. Na een buurtfeest ziet Eva het niet meer zitten. Ze keert terug naar het vakantiepark waar ze zwanger is geraakt, terwijl Peter met Steefs wapen op zoek gaat naar Eva. Wanneer Peter Rebecca doodschiet, slaat Steef Peter neer. Tegelijk schiet Eva Steef neer. Tot slot wordt Eva door haar gereformeerde vader neergeschoten, nadat hij gehoord heeft dat Eva hetzelfde met Steef deed.  

Bron: Wikipedia

Dat laatste, dat Eva wordt neergeschoten door haar vader, heb ik dus gemist. Wat daarvan de reden was dat Eva’s vader Eva heeft neergeschoten weet ik ook niet.  Anyways toen vond ik het al super spannend en ik baal ervan dat ik de laatste afleveringen heb gemist.

Seizoen 2

In het tweede seizoen blijkt van de vier hoofdpersonen enkel Rebecca de seizoensfinale van seizoen 1 niet te hebben overleefd. Peter is opgenomen in een tbs-kliniek en Steef zit in de gevangenis. Ter vervanging van Steef en Rebecca komen er wederom nieuwe buren, Steffi en Lex.

Bron: Wikipedia

Uiteindelijk ontsnapt Steef dus uit de gevangenis. Hij probeert zijn zoontje Sem te spreken en wil hem graag meenemen naar het buitenland. Helaas lukt dit niet. Sem woont nu bij een pleegmoeder die de zorg op zich heeft genomen nadat Steef in de gevangenis belande en Rebecca overleed.  Steffi en Lex, de nieuwe buren in dit seizoen, hebben een duistere achtergrond. Ze hebben ook een zoontje die veel met Sem omgaat. Inmiddels is Eva uit ontslagen uit het ziekenhuis en woont weer in haar huis. Ze schijnt last te hebben van geheugenverlies.

Top Serie

Ik vind dit ook weer zo’n top serie. Tot nu toe nog niet zo heel spannend maar er zit een goed verhaal in. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat de andere “nieuwe” buren, (Steffi en Lex) die in het huis van Steef en Rebacca wonen voor geheims met zich meedragen. Ze komen uit Rotterdam en zijn noodgedewongen in een andere wereld geplaatst dan waar ze vandaan komen. Dit komt door Lex en eigenlijk hebben ze het ook helemaal niet naar hun zin in de villawijk. Eva zich heeft aangeboden als vaste oppas voor de kinderen van Steffi en Lex. Ik ben benieuwd hoe het weer verder gaat!

Nieuwe buren is elke maandag te zien om 21:30 op RTL 4.

 

Welke serie volg jij op het moment?

 

 

bron foto: videoland

3 gedachten over “Nieuwe Buren seizoen 2, weer zo’n top Nederlandse dramaserie

  1. De gedachte dat zijn dochter zwanger was van haar overbuurman kon hij niet aan!

    Zonde dat je de laatste ( bloederige ) aflevering niet hebt gezien!

    Top serie!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.