Mommy tag: Over beste aankopen, werk en meer!

Mommy tag: Over beste aankopen, werk en meer!


Vandaag ga ik de vragen van de mommy tag beantwoorden. Ik kwam deze tag tegen op de blog van Kelly Caresse. De tag bestaat uit 20 vragen die gaan over het moederschap. Zoals het favorieten eten van onze kinderen of ik nu zwaarder weeg dan voor de zwangerschap en over werk. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan mee.Onze kids zijn al wat ouder (zoon van 5 en dochter van 9) maar het lijkt het mij toch leuk om deze tag in te vullen. Ik ben gewoon alweer 9 jaar moeder. 9 jaar! Men, waar blijft de tijd. Ik weet nog zo goed dat Kriste geboren werd. Anyways, laten we beginnen met de eerste vraag.

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Altijd geweest. Er is nooit sprake van geweest dat ik of mijn vriend zouden stoppen met werken om voor de kinderen te gaan zorgen.

Zou je het anders willen?

Ik heb er nooit bij nagedacht om thuisblijf moeder te zijn. Ik zou het ook niet anders willen en wil graag mijn “eigen”geld verdienen. Al is er de afgelopen jaar veel gebeurd doordat ik overspannen thuis kwam te zitten. Nu ben ik aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om vanuit huis te gaan werken. Beide kindjes zitten nu op school dus dan zou ik onder de schooltijden en ’s avonds kunnen werken.

Mijn kind slaapt altijd in zijn/haar eigen bedje of wiegje

Onze kinderen hebben wij altijd in hun eigen bedjes laten slapen. Mits ze ziek, huilerig, bang of wat dan ook waren. Dan namen we ze heel makkelijk in ons bed. Ook nu komt het wel eens voor dat, vooral de jongste, nog wel eens ’s nachts bij ons in bed kruipt. Wanneer wij hem later in zijn eigen bed leggen slaapt hij rustig verder. Ook toen ze nog baby waren konden we ze heel makkelijk al slapend overleggen in de eigen bedjes.

De beste aankoop voor je kindje

Ik heb eigenlijk geen idee. Toen de kinderen kleiner waren vond ik alles een hele goede aankoop. 🙂 Ik kan mij niet echt herinneren dat ik iets kocht waarvan ik dacht dat is de beste aankoop geweest voor mijn kind.

Hoeveel kinderen wens je?

Wij hebben op dit moment 2 kinderen, een jongen van 5 en een meisje van 9. Het wel bekende “koningskoppel”. Ik ben tevreden. Mijn vriend wenst nog wel graag een derde kindje. “Gezellig de keukentafel vol“. Momenteel ben ik tevreden met 2. Al blijven babytjes super leuk en van de zwangerschappen heb ik ook volop genoten!

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Wij proberen regelmatig een uitje te plannen. Ik denk dat we nu ongeveer 1x in de maand gaan of anders 1x in de twee maanden.

Favoriete bezigheid van je kindje

Kriste is 9 en kijkt op het moment graag naar youtube filmpjes. Ze kijkt veel vlogs maar luistert ook graag naar muziek. Ons zoontje van 5 is momenteel veel aan het racen op de playstation.

Heb jij tijdens je zwangerschap een miskoop gedaan

Dat zal vast wel. Alles wat er op het uitzetlijstje stond heb ik geloof ik wel aangeschaft. Zoals een badthermometer. Ik heb dat ding denk ik 1x gebruikt. De kraamhulp leerde mij om met je elleboog te voelen of het badwater op themperatuur was.

Het favoriete eten van je kindje

Het favoriete eten van de oudste is toch echt frietjes en de jongste eet graag poffetjes. Maar beiden kunnen ook heel blij worden van spaghetti met kaas. Heel veel kaas.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft

Nee, wij hadden op het moment van de geboorte van onze eerste al een grote auto.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben wel wat zwaarder dan voor mijn moederschap.Voor mijn zwangerschap woog ik 56 of 57 kilo en zat er geen grammetje vet. Nu na 2 zwagerschappen mag ik nog steeds niet klagen hoor. Ik schommel rond de 61,62 kilo.

Wat is je droom vakantie met kids

Wij mochten al wat droom vakanties mee maken met de kids. Zo zijn we al eens een weekje in een All inclusieve hotel in Turkije geweest. Vorig jaar hadden we een top vakantie in Mallorca. Wanneer ze ouder worden gaat alles steeds makkelijker  worden. Ik kon afgelopen jaar weer eens rustig een aantal boeken uitlezen op vakantie.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Ik ben in 1 klap een stuk volwassener geworden. En bezorgder….

Mijn hart smelt als ik…..

Lekker veel kusjes en knuffels krijg. Mijn dochter zit nu in die fase dat ze op school echt niet meer die knuffel en kus wil. (“Mam, dat kan echt niet hoor..”)  Dus dan is het extra fijn als ze het thuis wel doet. Ons zoontje daarentegen knuffelt nog wel lekker veel.

Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Voornamelijk bij de H&M, Name-it, Coolcat of Hema. Af en toe koop ik ook wel eens bij de Wibra of Zeeman.

 

Wat is er voor jouw veranderd sinds je moeder bent geworden?

 

 

Eén gedachte over “ Mommy tag: Over beste aankopen, werk en meer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.