6 redenen waarom ik bloggen zo leuk vind!

6 redenen waarom ik bloggen zo leuk vind!


Er zijn vast mensen in mijn omgeving die niet begrijpen waarom ik blog en wat daar nu leuk aan is. Bloggen is gewoon hartstikke leuk! Misschien zit jij er wel aan te denken om te gaan bloggen maar durf je de stap (nog) niet te nemen? Lees dan vooral even verder!

Het is nu alweer twee jaar geleden dat ik mijn eerste blog schreef. Dit was nog de gratis versie van WordPress. (Klik voor de site:)) Daarvoor wist ik niet eens dat het bestond. Laat staan dat ik wist dat je een online dagboek bij kon houden. Nu zijn we alweer ruim twee jaar verder en wie had gedacht dat ik bloggen nog steeds zo leuk zou vinden? En dat ik het überhaupt ook nog eens vol zou houden! Er zijn dan ook een hele hoop leuke kanten aan het bloggen en vandaag vertel ik je er graag meer over.

1. Ik kan mijn eigen ding doen

Als kind schreef ik al hele dagboekjes vol en ik had 2 penvriendinnen waar ik lange brieven aan schreef. Dit ging door tot op de middelbare school. Op de middelbare school pimpte ik notitieboekjes op en wisselde deze uit met vriendinnen. We schreven hele verhalen naar elkaar. Hoe saai de les wel niet was, die onbereikbare liefde en welke leuke dingen we in het weekend hadden gedaan. Daar begon het allemaal mee. Verslagen maken en schrijven vond ik altijd erg leuk om te doen, of de (wie kent ze niet) verplichte boekverslagen maken. Nooit geen problemen mee gehad en ik schreef zo een heel eind weg. Wat ik dan ook bedoel met mijn eigen ding doen, ik kan er he-le-maal mijn eigen creativiteit in kwijt en mijn eigen ding doen. Ik schrijf over wat ik leuk vind, waar mijn interesses liggen en waar ik kan “praten” over wat ik leuk vind en wat mij bezighoud. Daarnaast vind ik het ook nog eens leuk om anderen te inspireren. Denk bijvoorbeeld aan de artikelen over het moederschap.

2. Schrijven, schrijven en schrijven, dus schrijftalent ontwikkelen

Kijk ik naar de allereerste blogs dan schaam ik mij wel een beetje. In het begin van mijn ‘blogcarrière’ maakte ik best veel taalfouten. Nog steeds ben ik geen taalwonder maar daarin blijf ik mijzelf steeds ontwikkelen. Oke, deze blog moet ik nu dus super goed controleren op fouten…:) Maar ook de schrijfwijze, opbouw van zinnen, het is eigenlijk nooit klaar en ik struin regelmatig het Internet af naar handige tips en tools. Hoe anders de teksten waren toen ik begon vergeleken met nu. Door veel te lezen, andere blogs, boeken of webinars te volgen blijf ik mijn schrijftalent ontwikkelen. Dat vind ik één van de aspecten die het bloggen zo leuk maakt. Schrijven, schrijven en nog veel meer schrijven zodat mijn schrijftalent steeds beter ontwikkelt.

 3. Je blijft continu in ontwikkeling

Nikon camera bloggers be like tag

Met bloggen blijf je continu in ontwikkeling, je leest tips over bloggen op andere websites. Vaak zitten er goede tips tussen waar ik weer van kan leren en eventueel op mijn eigen blog toe kan passen. Daarnaast heb ik sinds een tijdje een nieuwe camera. Ook daarin ontwikkel ik mijzelf. Mooie foto’s maken je blogpost echt af. Het maakt je artikel net wat aantrekkelijker. Maar ook blijf ik elke keer bezig met het optimaliseren van mijn website, wat kan er anders, wat moet ik doen om de site naar een hoger level te brengen, hoe pas ik iets nieuws toe? Nooit gedacht dat ik het zo leuk vind om aan een website te knutselen.

4. Je ziet veel inspiratie om je heen

Je ziet iets gebeuren in het nieuws wat je aandacht trickert en je hebt weer een idee voor je blog, je dochter die een gekke uitspraak maakt of een theatervoorstelling die de moeite waard is om over te schrijven. Inspiratie kun je overal vandaan halen. Het is hartstikke leuk als je in een bepaalde situatie zit en daarop volgt een top idee.

5. Interactie met je lezers/bezoekers

Opeens pingt een reactie op van een bezoeker. Iemand die je niet kent maar wel je blog heeft bekeken en gelezen én dus de moeite neemt om een reactie te plaatsen onder je artikel. Dat is zo leuk de interactie met lezers.

6. Bloggen geeft altijd een reden om een notitieboekje aan te schaffen 🙂

And last but not least.. het bloggen geeft altijd een reden om een notitieboekje aan te schaffen. Er dwalen er hier in huis wel een aantal rond. Zie ik weer een leuk notitieboekje dan komt er direct een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: ‘altijd handig voor de blog’. Herkenbaar??

Kortom, bloggen is gewoon super leuk! Ik volg bloggers waar leuke interactie mee is. Daarnaast heb ik een mooie, nieuwe spiegelreflexcamera gekregen waar ik prachtige foto’s mee kan maken. Snappen jullie nu waarom ik bloggen zo leuk vind?

 

Ik ben benieuwd of dit herkenbaar is voor andere bloggers? Misschien heb jij wel hele andere aspecten die voor jouw het bloggen zo leuk maakt. Ik ben benieuwd, laat het mij weten bij de comments.

 

 

17 gedachten over “6 redenen waarom ik bloggen zo leuk vind!

  1. Ik mag graag een boek lezen en vind de stukjes van de bloggers ook erg leuk om te lezen en die van jou vind ik natuurlijk heel erg goed en fijn om te lezen ..heel veel succes verder met het bloggen.

  2. Ja zeker herkenbaar. Behalve het onderwerp waar het over gaat, is ook het bloggen zelf leuk. Ik zie het als een creatieve, persoonlijke uiting, waarbij je van elkaar kunt leren. Ook letterlijk, met tutorials :-). En er is ook de gezelligheid van een gedeelde hobby.

  3. Heel herkenbaar! Ik ben nu 4 maanden bezig… maar kan er net als jij helemaal mijn ei in kwijt! Ook zie ik nu al verschil in kwaliteit met 4 maanden geleden.

    1. Oei, na een fikse burn-out is het helemaal een goede uitlaatklep! Ik ken het wel, ik zat tegen een bur-out aan en vond het schrijven dan extra fijn!

  4. Heel herkenbaar, eigenlijk alle punten wel! Ik merk ook dat ik mijn schrijven echt heb ontwikkeld door het bloggen en heb ook opeens zoveel meer aandacht voor alles wat er om me heen gebeurt. Overal kan ik wel inspiratie uithalen. En die notitieboekjes…tja, ook dat is heel herkenbaar! Die ben ik echt pas gaan sparen sinds ik begon met bloggen. Oeps!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.