Tweede voorronde SHOW Apeldoorn: De winnaars zijn bekend!

Tweede voorronde SHOW Apeldoorn: De winnaars zijn bekend!

De tweede voorronde van SHOW Apeldoorn vindt plaats in het Cafeetje van Marja. Een gezellige, knusse setting met een klein podium. De opkomst is groot, de spanning voelbaar aanwezig, de laatste auditanten gaan op voor een plek in de voorstelling op 28 december.

Deze avond staan er verschillende kunsten op het programma. Van het voordragen van een gedicht tot aan een mannenkoor met ruim 30 leden. De jury bestaat uit Kim de Fuijk (regisseur), Fanuel Coenraad (muzikaal leider) en Lianne Bourgonje (vriend van Orpheus). Presentatie is weer in handen van Mirjam.

Apeldoorn

De avond start goed met Divapower. Een power hebben deze dames zeker! Deze vocalgroup, bestaande uit 9 vrouwen, zien er ten eerste ontzettend leuk uit. Zij maken duidelijk werk van hun voorkomst en presentatie. Er wordt meerstemmig gezongen en deze zingende (en waarschijnlijk ook swingende) dames maken een verrassende indruk op de jury en ze zijn positief verrast!

Apeldoorn

De 10-jarige Daniël speelt al 2 jaar gitaar. Ik ben benieuwd welk nummer hij voor ons gaat spelen met zijn elektrische gitaar. Het is een nummer van Nirvana, ‘I Just want to sleep’. Wow, verrassend en ik word nog nieuwsgieriger. Hij zet de eerste noten in en mijn haren gaan overeind staan, hoor ik daar zelfs een rauw randje zoals ze dat zo mooi noemen? Ik ben niet de expert maar mooi vind ik het zeker! Deze jongen heeft tevens nagedacht over zijn kledingstijl en met zijn lange haar, wat onder zijn hoedje vandaan piept, vind ik Daniël al een echte rockster.

Apeldoorn

Ken je het nummer ‘Isnt’t she lovely’ van Stevie Wonder? Het is 1 van mijn favoriete nummers. De 14-jarige Naoca begon te zingen en er ging een ‘Zohe.. ‘door het café heen. Daarna volgde kippenvel. Wat een prachtige, zuivere stem.  Deze zangeres hoopt door SHOW nog meer (podium) ervaring op te doen. Voordat Naoca met haar optreden start zet ze een standaard met de tekst neer. Maar gebruikt ze deze wel? De jury is wederom positief verrast.

Apeldoorn

Naast de elektrische gitaar mogen we vanavond ook genieten van Maartje (15) met haar akoestische gitaar. Ze heeft al 7 jaar gitaarles en zingt al vanaf dat ze een uk was. Zanglessen zijn er niet aan te pas gekomen. Knap wat Maartje neerzet, zij zingt namelijk een zelfgeschreven nummer. Door aan SHOW mee te doen wil Maartje zich verder ontwikkelen.

Apeldoorn

Niet alleen Apeldoornse talenten, maar ook bijna in Apeldoorn wonende talenten hebben zich aangemeld voor de voorronde. Diana (66) komt per november in Apeldoorn wonen. Ze zingt zonder geluid en microfoon op hoog niveau een prachtig nummer. Diana heeft een leuke interactie met het publiek en zo ontstaat er een gezellige sfeer. Ze pakt het moment en je ziet haar echt stralen op het podium.

Apeldoorn

SHOW draait niet alleen om zang, dans of een muziekinstrument bespelen. Er moet ook geacteerd worden. Nienke en Esmee schrijven samen zelfbedachte scenes. Vanavond spelen ze een scene waarin veel verdriet voorkomt. Best heftig om te zien maar qua inhoud en originaliteit hebben ze het heel goed gedaan.

Apeldoorn

Dion (15) wil wel eens ervaren hoe het is om in Orpheus op te treden en het lijkt hem ontzettend vet. Hij zingt een nummer van Justin Bieber en begeleidt zichzelf op keyboard. Hoe knap is het wanneer je kunt zingen en jezelf ook nog eens kunt begeleiden op een muziekinstrument. Respect. (#ikbenjaloers) Ondanks dat Dion aan het einde van zijn optreden een stukje vergeet mag hij van het publiek een daverend applaus in ontvangst nemen. Dat is alvast in the pocket. De jury vond het een goede muziekkeuze.

Apeldoorn

Er zitten altijd wel ontroerende verhalen bij van auditanten. Zo ook de 23-jarige Danielle. Op de begrafenis van haar vader zong ze het nummer ‘Kon ik nog maar even bij je zijn’ van Gordon. Dit populaire nummer zal ze vanavond ook ten gehore brengen.  Een emotioneel, beladen en bijzonder nummer. Jurylid Kim vindt het ontzettend knap en dapper dat Danielle dit nummer heeft gezongen. Heel zachtjes werd er vanuit het publiek meegezongen.

Apeldoorn

Nericha Marchena, 62 jaar. Ze viel mij meteen op bij binnenkomst. Ik heb haar niet gevraagd wat ze ging doen en liet mij verrassen. En of ik verrast werd! Nericha vindt dat ze nooit te oud is om te leren en wil daarom graag met SHOW meedoen. Daarnaast wil ze mensen blij maken. Nou, dat is nu al gelukt! Ze gaat een gedicht voordragen in het Papiaments. Vol expressie en passie kruipt ze in haar rol.

Apeldoorn

Waren we eerder op de avond al door Daniël omvergeblazen met Nirvana. De Veenendaalse Amber kan er ook wat van! Ze woont nu een tijdje in Apeldoorn en voor de liefde is ze deze kant op verhuisd. In Veenendaal heeft ze al veel podiumervaring opgedaan. Dat is ook zeker terug te zien in haar performance. Ze weet hoe ze het publiek moet opzwepen en ik zie helemaal geen spanning. Haar optreden wordt dan ook beloond met een daverend applaus en een geweldig jury commentaar.

Apeldoorn

In totaal bestaat het S.O.S. Matrozenkoor uit 30 leden. Niet allemaal zijn ze aanwezig want hé, het zijn gepensioneerde mannen die lekker van hun vrije tijd genieten. Daar hoort vakantie vieren natuurlijk ook bij. Maar wat word ik blij van deze groep enthousiastelingen in hun matrozenkledij.  Het koor zingt voor hun plezier en de opbrengst van de optredens die zij verzorgen komt ten goede aan goede doelen. De mannen hebben al veel optreden gedaan maar in Orpheus heeft het koor nog niet gezongen. Tijd dat daar verandering in komt!  Vol overtuiging, passie en tweestemmig zingen de mannen een matrozenlied. Daar ligt de basis maar ze beschikken ook over een Nederlands populair repertoire. Leuk!

Apeldoorn

Weer een avond met aanstormend talent. Naast een avondwinnaar zullen ook de laatste winnaars bekend worden gemaakt. Na lang jury beraad neemt juryvoorzitter, Fanuel Coenraad, het woord. De avondwinnaar was een lastige keuze, er was een overvloed aan talent en uiteindelijk is de avondwinnares Narisha geworden!

Apeldoorn

Naast deze winnaars is er nog plek voor acht deelnemers. Het was wederom een lastige keus na het zien van al het talent. Uiteindelijk mogen de volgende winnaars deelnemen aan SHOW Apeldoorn:

DivaPower

Dion

Amber van der Linde

Iris en Shophie

Daniel Baan

Naoca Palapessy

Sabine

S..O.S. Matrozenkoor

 

Gefeliciteerd allemaal!

 

Samen met deze talenten gaat het creatief team aan de slag. Zij presenteren op vrijdag 28 december 2018 de eindejaarsvoorstelling in de Rabobankzaal van Theater Orpheus. Tickets zijn te bestellen voor slechts €2,50 via www.orpheus.nl/show

Fotocredits: Gea Mulder van Bugesha

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.