Een liefdevolle moeder zijn en knallen met je eigen bedrijf. Kan dat?

Een liefdevolle moeder zijn en knallen met je eigen bedrijf. Kan dat?

Dit jaar wil ik het allemaal anders doen. Ten eerste knallen met mijn bedrijf maar ook een liefdevolle moeder (en partner) zijn. Vorig jaar was ik zo bezig met het goed op de rails krijgen van mijn bedrijf, een goede moeder willen zijn, 10 ballen in de lucht houden en ga zo maar door… Ik was blij dat de kerstvakantie begon en er even meer rust voor mezelf en mijn gezin was. Maar hoe kun je een liefdevolle moeder zijn én knallen met je bedrijf? Ik ben er eens goed over na gaan denken en vertel je er meer over in deze blog.

Tijd slim indelen

En daar hoort ook op tijd naar bed gaan en minimaal 8 uur slaap bij. Want ik merkte dat wanneer ik tot ’s avonds laat door ging daar de volgende ochtend flink de balen van had. Ik was zo moe. Tijdens de lunch zat ik gewoon te knikkebollen. (Ik werk vanuit huis, dus niemand die het zag hahaha 🙂 ) In de middag kwam er maar weinig uit mijn handen. Dus ik ga echt op tijd naar bed en merk dat het nu al beter gaat. Daarnaast maak ik elke ochtend een to-do list, zoals waarschijnlijk velen van jullie, en plan daarbij tijd in tot hoe laat ik met de desbetreffende taak bezig mag zijn. Ik merk dat ik daardoor veel productiever werk.

Buiten de deur werken

liefdevolle moeder

Thuis is maar thuis en soms kan dit best benauwend zijn. Ik probeer wekelijks een dag bij mijn vriend op kantoor te werken. Daar zijn genoeg flexplekken waar ik aan de slag kan. Bijkomend voordeel, ik heb een extra beeldscherm en dat vind ik erg prettig werken. Verder lunchen ze daar gezamenlijk en dat is ook erg gezellig. Ook dan merk ik dat ik productiever ben en wanneer de kinderen uit school komen kan ik rustig de tijd voor ze nemen. Verder had ik laatst een afspraak in een cafeetje in de stad. Ik ben er al ruim voordat ik de afspraak had gaan zitten en aan het werk gegaan. Dat was voor mij eigenlijk de eerste keer dat ik in een café ging zitten om te werken. Dit beviel mij héééél goed en ik zie mij al zitten hoor, in de lente of zomer op het terras.

Een vaste dag in de week ‘vrij’

Dit jaar heb ik de woensdag als ‘vrije’ dag ingevoerd. De ochtend is sowieso al mijn vaste sportochtend en eigenlijk wil ik deze dag niet aan mijn bedrijf besteden. Gewoon lekker met de kinderen een spelletje doen, knutselen, in mijn bullet journal werken of met SanShine aan de slag. Dit geeft al zo’n stuk minder stress. Ik weet dat op deze dag niets hoeft en dat het later wel weer komt. Zo kan ik een liefdevolle moeder zijn voor mijn kids.

liefdevolle moeder

Een huishoudelijke hulp

Yep, that’s me. Ik had nooit een hekel aan het huishouden. Lees: had. Want het gaat me steeds meer en meer tegenstaan. Mijn schoonmoeder maakte vorig jaar 1x in de twee weken schoon. Uiteraard tegen betaling. Maar door omstandigheden is ze gestopt. Een tijdje hebben we geen hulp gehad maar ik heb weer iemand gevonden hoor! Ze komt in eerste instantie 1x in de twee weken schoonmaken. De grote dingen zal ze aanpakken, zoals badkamer, keuken, ramen lappen enzovoort. Dat ik dit niet hoeft te doen, geeft mij lucht en niet de stress en het gevoel van dat ik nog zoveel moet. Daardoor kan ik een leukere moeder zijn omdat ik op mijn ‘vrije’ dag niet aan de poets hoef.

Momenteel heb ik het zo in gedachten en zo wil ik het gaan doen. Het kan dus zeker om een liefdevolle moeder te zijn en te knallen met je bedrijf. Het is dus van belang dat je je leven en je business zo in richt dat je van beide kan genieten en er energie uit haalt.

Kun jij een liefdevolle moeder zijn en knallen met je business?

Eén gedachte over “ Een liefdevolle moeder zijn en knallen met je eigen bedrijf. Kan dat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.