SHOW Apeldoorn, de voorrondes..

SHOW Apeldoorn, de voorrondes..

SHOW Apeldoorn, alweer de vierde (!) editie. Een jaarlijks terugkerend project van Schouwburg Orpheus. Met SHOW Apeldoorn krijgt Apeldoorns (amateur) talent de kans om zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen. Dit kan zang, dans, toneel of muziek zijn.

Na drie geweldige SHOWS zijn we benieuwd naar een groep van nieuwe talenten. Dit jaar vinden de voorrondes plaats in Orpheus in de Altioszaal. Het middagprogramma bestaat uit de jeugd en in de avond komen de volwassenen aan bod.

De jury bestaat ook dit jaar uit Kim de Fuijk, regisseur, Fanuel Coenraad, muzikaal leider en Richard Lock, publieksjury en lid van het Ondernemerspodium. De presentatie ligt in handen van Gert Mulder. De jury let onder andere op uitstraling, performance en persoonlijkheid.

Vanaf 14:30 uur druppelen de eerste deelnemers binnen, er is tijd om even om te kleden of te soundchecken. Rond een uurtje of 15:00 uur starten we dan echt.

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

Een gezellig clubje, Anna, Fieke en Reza, staan al te popelen om de act te laten zien. De dames verrassen ons met een geweldige circusact. Ze volgen circuslessen bij Circus Apeldoorn in Gigant. Mooi om te zien dat er een verhaallijn door de acts loopt. De jury is onder de indruk!

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

De 7-jarige Emma, een danseresje in spe, volgt nu 1 jaar danslessen bij Tim Koldenhof. Voor SHOW Apeldoorn danst ze op het nummer ‘Don’t Call me up’ van Mabel. Via YouTube heeft ze zich de choreo eigen gemaakt. Emma zet een geweldige performance neer, met veel energie en passie wordt er gedanst. Ze straalt helemaal! Ook de jury is wederom enthousiast, ze vinden dat Emma een leuke uitstraling heeft, gevoel voor ritme. En die passie voor dansen? Die is duidelijk te zien!

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

‘Ik voel me zo verdomd alleen’. De 10-jarige Riley Ramos de Almeida, wat een prachtige naam, zingt dit nummer met gemak. Hoe kan het ook anders, ook zij volgt zanglessen bij Tim Koldenhof. Een beetje nerveus staat ze op het podium en start het nummer in. Naarmate het nummer zie je de spanning van haar afglijden en zingt ze alsof ze nog nooit anders heeft gedaan.

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

Tim Koldenhof Producties is een bekend begrip in Apeldoorn. Wederom een talentje in de dop die lessen volgt bij deze school. De 12-jarige Liesje Kist volgt theaterlessen. Liesje kruipt in de huid van 3 typetjes. Hoe dan, vraag ik mijzelf af. Ze heeft het verhaal zelf bedacht. Wow, ik als leek, vind het een knap stukje acteerwerk. Het heen en weer lopen en wisselen van rol vergt een top concentratie. Ze heeft goed nagedacht over dit verhaal. En er zit zelfs een boodschap in verborgen. Zijn er moeilijke situaties met kinderen? Vaak kunnen zij het heel goed zelf oplossen. De jury vindt dat Liesje het ontzettend goed heeft gedaan. Ze kan snel schakelen tussen de personages.

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

Ties van Duinkerken is 13 jaar en acteert, als vlogger, de eerste en laatste scene uit een groep 8 musical. Ties heeft nog nooit acteerlessen gevolgd, hij vindt het dan ook leuk om te acteren. Het is een hip stuk, echt van deze tijd en Ties heeft zelfs nagedacht over een tegenband. Deze heeft hij zelf ingesproken. Origineel, goed over nagedacht en heel leuk gedaan. Jurylid Kim geeft aan dat ze door dit optreden geïnspireerd is, het is levendig en ze ziet positieve dingen.

SHOW APeldoorn 2019, de voorrondes

Het is geen gitaar, ook geen piano, het is een hoorn. Noah speelt nu alweer vier jaar hoorn en speelt in Het Apeldoorns Jeugdorkest. De hoorn is een bijzonder instrument en kom je niet vaak tegen. Een aantal jaren geleden bezocht Noah samen met zijn oma een orkest. Hij hoorde voor het eerst dit instrument en werd geïnspireerd om dit bijzondere muziekinstrument te gaan spelen. Noah speelt het liefst klassiek. Wederom is de jury enthousiast. Ze zien genoeg mogelijkheden voor SHOW Apeldoorn.

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

Michelle van Putten gaat ons verrassen met een zelfgeschreven monoloog. Ze heeft een serieus onderwerp gekozen. Je merkt het ook aan de zaal, het is stil en er wordt aandachtig geluisterd. De jury zou de jury niet zijn als ze vragen of Michelle ook een wat vrolijker stuk kan acteren. Kim werpt haar een onderwerp toe, Michelle denkt 2 minuten na en improviseert erop los. Dit is geweldig. Zenuwachtig staat ze een monoloog op te voeren, de jury wil graag nog meer zien en Michelle schudt het zo uit haar mouw.

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

We gaan door met de monologen, ook Cas heeft er één bedacht. De Jury is onder de indruk, net als over de meeste talenten, het is een goed bedacht verhaal met een duidelijk begin en einde. De jury vraagt zich af of Cas vaker stukjes schrijft. Maar dat is niet het geval. Het antwoord is dan ook: ‘soms’.

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

Het is tijd voor de 16- jarige Maartje. Zij zingt en begeleidt zichzelf met de gitaar. Maartje speelt veel popmuziek en voor vandaag heeft ze een nummer van Pink gekozen. Haar gitaarspel is magisch, heel knap dat je én kunt zingen én tegelijk gitaar kan spelen. Commentaar van de jury: ‘Het is goed dat ze voor een cover heeft gekozen, dit is herkenbaar voor het publiek.’

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

Genoeg monologen vanmiddag, helemaal niet erg en leuk om het niveau van de deelnemers te zien. Maura en Lieke zijn 16 jaar en je raadt het al, ook zij volgen theaterlessen bij Tim Koldenhof. Lieke heet het stuk geschreven. Zelfverzekerd staan de meiden op het podium. Vol passie doen ze hun ding. Het stuk is uit gevoel geschreven en laat goed de belevingswereld van de meiden zien. Volgens de jury lijkt het wel poëtisch, bijna proza. Er komen verschillende emoties voorbij in hele korte tijd. Wat ontzettend knap gedaan!

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

De 17-jarige Josmaily, heeft een grote passie voor muziek en toneel. Ze volgt een opleiding aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Ze zingt een nummer uit de Disneyfilm ‘The Princess and The Frog’. Zelfverzekerd staat Josmaily op het podium, je kunt duidelijk zien dat ze al ervaring heeft. Ook de jury is enthousiast, ze zingt zuiver en heeft als afsluiter in de rij talenten een hele goede performance neergezet.

SHOW Apeldoorn 2019, de voorrondes

Maar wie mag er door? De jury gaat in beraad en na een hapje en een drankje in de foyer gaat de welbekende gong. Iedereen zoekt weer zijn of haar plekje in de zaal. De jury vond het een moeilijke beslissing. Wat een talenten deze middag! Apeldoorn mag trots zijn op zoveel verschillend talent.  De jury heeft gekeken naar de deelnemers die het beste in de verhaallijn passen, ben je niet door dan betekent het absoluut niet dat je niet goed bent. In tegendeel!

De volgende kandidaten hebben een plekje in SHOW Apeldoorn gematigd:

  1. Liesje Kist
  2. Noah Langenbach
  3. Josmaily Johannes
  4. Ties van Duinkerken
  5. Anna, Fieke en Reza
  6. Maartje van Schadewijk
  7. Maura en Lieke
SHOW Apeldoorn 2019, de voorondes

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Op zaterdag 9 november wordt de gehele voorronde uitgezonden op TV Apeldoorn.

Fotocredits: Gea Mulder

2 gedachten over “SHOW Apeldoorn, de voorrondes..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.