Deel 2: Talenten SHOW Apeldoorn

Deel 2: Talenten SHOW Apeldoorn

Het avondprogramma voor SHOW Apeldoorn staat weer boordevol talent. Deelnemers in de leeftijd van 14 t/m 55 jaar verrassen ons met verschillende podiumkunsten.

Talenten SHOW Apeldoorn

Net als in de middag (lees hier deel 1) trappen we af met een circusgroep. Drie meiden en een jongen tonen hun circuskunsten. Er wordt onder andere gejongleerd, op 1-wielers gefietst en gestunt met een diabolo. (Wie kent um niet?) De trucs worden afgewisseld met een stukje acteerwerk, er wordt gespeeld met gezichtsuitdrukkingen en iedereen heeft zo zijn of haar eigen rol. Knap hoor! Ook het jurycommentaar is niet milt, ze vinden het fantastisch, een goede muziekkeuze, er is een opbouw in de act en leuke overgangen.

Talenten SHOW Apeldoorn

Na verbluft in onze stoel te hebben gezeten mogen we genieten van de 18-jarige Megtelt Palm. Zij danst in de A-selectie van KDO Apeldoorn. Megtelt danst vanaf haar 5e jaar en dat is te zien. Vol passie en energie schittert ze op het podium. De timing is perfect en de jury deelt mijn mening en is net als ik enthousiast!

Talenten SHOW Apeldoorn

Na dans en circus is het tijd voor zang. Lucas Jansen (15 jaar) houdt van muziek uit de jaar 50 tot 80. Bijzonder, want dat hoor je niet vaak van een 15-jarige jongen! Hij wil met zijn muziekkeuze de jongere generatie inspireren. Mooie gedachte en muziek van vroeger is helemaal niet slecht. Lucas zingt een nummer van Frank Sinatra. Knap gedaan!

Talenten SHOW Apeldoorn

Suzanne Schulz, 22 jaar, zingt eigenlijk alleen thuis en onder de douche. Ze is een beetje zenuwachtig want ze heeft 1x eerder voor publiek gezongen. Heel rustig zet ze in, langzaam komt ze los. Hallo, waar zat jij? De jury is enthousiast en vindt dat ze veel meer met haar stem moet gaan doen. Er komt een fantastisch geluid uit!

Talenten SHOW Apeldoorn

Leuk, entertainment door moeder en zoon. Jacqueline en Dante zijn erg muzikaal. Ze hebben een muzikale familie en het idee om samen te gaan zingen is spontaan ontstaan. Jacqueline neemt plaats achter de piano en Dante pakt de microfoon. Ietwat nerveus staat de 16- jarige jongen naast zijn moeder. Wat ze samen spelen is prachtig en klinkt ontzettend goed. De jury vindt het een gevoelig lied en dat wordt gezongen door zo’n stoer uitziende jongen. Het pianospel is goed en met een stukje zangcoaching kan het nog beter worden.

Talenten SHOW Apeldoorn

Jill Borghoff stapt het podium op in een mooie jurk. Geïnspireerd door Aladin staat ze klaar om een nummer te playbacken. Playback is niet zo simpel, het ziet er makkelijk uit, maar de timing moet perfect zijn, het moet gelijk lopen en is dus best moeilijk. Jill deed dit heel goed!

Talenten SHOW Apeldoorn

De avond biedt een afwisselend programma en we gaan verder met een monoloog. Geïnspireerd door haar oma schreef Kirsten Schut deze monoloog. Zij volgt een opleiding tot theatermaker, speelt daarnaast al zo’n 12/13 jaar saxofoon en heeft als muziekgenre jazz/pop. Voor de jury altijd interessant als deelnemers beschikken over meerdere podiumkunsten. Kirsten gebruikt het hele podium en je ziet duidelijk dat ze ervaren is.

Talenten SHOW Apeldoorn

Van je eigen geschreven gedichten weer muziek maken, dat is toch fantastisch? Sietse Terpstra (35) heeft ooit eens meegedaan aan de culturele pleinmarkt en nog niet veel voor publiek opgetreden. Hij neemt plaats achter de piano. Vol overgave zingt hij zijn zelfgeschreven nummer, speelt tegelijk piano en de mondharmonica komt ook nog om de hoek kijken. Knap wanneer je drie dingen tegelijk kunt uitvoeren. De jury vindt dat de kracht ligt in het gevoel, daardoor brengt Sietse de tekst goed over.

Talenten SHOW Apeldoorn

Jamie Duijvenstijn (36) stapt voor de eerste keer een podium op.  Nou ja, ze heeft veel ervaring in het ballroom dansen en dat doet ze vast ook voor publiek. Vandaag springt ze in het diepe en gaat zingen. Jamie doet het net even wat anders en start met een intro, kort vertelt ze wat over zichzelf. Ze begint te zingen en je hoort wel een beetje de spanning, daardoor zit ze hoog in haar ademhaling. Helemaal geen probleem, ze staat daar toch maar en de jury is onder de indruk. Ze zien mogelijkheden voor het stuk. Er is ruimte voor acteren, spreken of dansen. Richard voegt er nog aan toe dat hij het erg leuk vindt dat Jamie een eigen sausje over het lied, ze zong ‘Big spender’ van Shirley Bassey, heeft gegoten. Erg goed gedaan!

Talenten SHOW Apeldoorn

Met de volgende act worden wij verrast door zang en gitaar. Ellen Starmans, 38 jaar, speelt in de band ‘Kluts”. Ze zingt en maakt met muziek met jonge kinderen. (Muziek op schoot). Ellen is enthousiast, vrolijk en de passie schiet ervan af. Ze zingt twee verschillende nummers. Tijdens het zingen wisselt ze met mimiek in haar gezicht. Ze zit er helemaal in!

Paula Dokman acteert en zingt al een tijdje bij Muziektheater Apeldoorn. Ze stond niet zo heel lang geleden met dit gezelschap in Orpheus met het stuk ‘Through the looking glass’, waarin ze een eenhoorn speelde. Podiumervaring is ruim aanwezig en vandaag zingt ze ‘Mijn Droom’ van Les Miserables.

Talenten SHOW Apeldoorn

Natuurlijk is er ook ruimte voor cabaret. Stand up comedian Michael Mars, staat zo’n 3 à 4 keer per week in het theater. Michaels stuk is vooral veel zelfspot, hij treedt op door het hele land en haalt diverse (actuele) onderwerpen aan. Stand up comedian is moeilijk en het is altijd de vraag of de zaal lacht om jouw grappen. Hier was het geen probleem, jurylid Kim heeft zelfs in een lachstuip. Dus dat zit wel oké, maar of stand up comedian in SHOW past, dat is nog even de vraag.

Talenten SHOW Apeldoorn

Hetty geniet ervan om te presenteren en op het podium te staan. Ze is trouwambtenaar en heeft daardoor veel ervaring met het spreken voor publiek. Vandaag gaat ze voorlezen, ze heeft twee verhalen voorbereid die ze vol passie en overgave voorleest. De jury is enthousiast. Is de verteller gevonden voor de 5e editie?

Dit waren de kandidaten van het avondprogramma. De jury gaat in beraad en er is tijd voor een drankje. Dit juryberaad duurt aanzienlijk langer dan de middag. Staan Kim, Fanuel en Richard voor een moeilijke beslissing? Om de spanning nog even op te bouwen is Rabobank Apeldoorn aanwezig om een cheque van €2300,- te overhandigen als financiële bijdrage voor SHOW Apeldoorn 2019.

Ook vanavond heeft de jury gekeken met welk talent ze verder kunnen werken. De winnaars van vanavond zijn:

  1. Suzanne Schulz
  2. Megtelt Palm
  3. Jamie Duijvestijn
Talenten SHOW Apeldoorn

Uit de auditieronde van de middag zijn Maura en Lieke (toneel), Anne, Fieke en Reza (circusact) en Maartje (muziek) ook geselecteerd voor de voorstelling.

Fanuel heeft een extra verrassing voor de deelnemers. Dit jaar wordt er een speciaal SHOW-nummer geschreven. Gezamenlijk zullen alle deelnemers dit lied gaan inzingen in zijn studio in Hilversum.

Dit waren weer de voorrondes van SHOW Apeldoorn. De deelnemers gaan samen met Kim de Fuijk, (regisseur), en Fanuel Coenraad (muzikaal leider)een mooie voorstelling neerzetten. Allemaal van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.