Even kletsen #4 Corona, werk en #blijfthuis

Even kletsen #4 Corona, werk en #blijfthuis

Ik had een heel andere blog klaar staan over nieuwe plannen, maar klets je eerst even bij over andere dingen.

Wat een gekke weken

#blijfthuis! Je kunt er niet meer omheen. Jongens wat hebben we twee gekke weken achter de rug. Zo anders dan anders. We moesten opeens met z’n allen zoveel mogelijk thuis blijven. Kinderen niet naar school, horeca gesloten, sportscholen dicht. Niet op bezoek bij opa’s en oma’s, geen sociale contacten en evenementen afgelast tot 1 juni. De wereld staat op z’n kop en dat allemaal door een virus. Gek hoor.

Ik geloof dat wij na twee weken ons ritme wel gevonden hebben. Dacht onze puberdochter eerst dat ze lekker kon genieten van een ‘vakantie’. Hebben we na twee dagen even de boel omgegooid. Of nou ja, Gerard. Hij besloot dat Kriste iedere dag met hem mee zou gaan naar kantoor en daar kan ze haar schoolwerk maken. Juste is daarentegen veel makkelijker. Samen hebben wij afgesproken dat hij om 10:00 uur ’s ochtends zou starten met het ‘huiswerk’ voor die dag. En dat werkt prima, vorige week was het zelfs zo dat hij op donderdag alles al klaar had. ‘Nu heb ik mooi op vrijdag vrij!’ zei hij. Vandaag hoefde hij ook nog maar twee opdrachten te maken en rond 11:00 uur was meneer klaar hoor! Hij is op dat gebied veel makkelijker dan Kriste, plant zijn werk en maakt het meteen in de ochtend zodat hij de middag lekker kan spelen. Al gaat het nu ook prima met Kriste, met veel gemopper komt ze ’s ochtends uit bed en stapt met veel gemopper in de auto. Blijft natuurlijk zo lang mogelijk in haar nest liggen, maar het gaat nu goed. Ja, het zijn gekke weken, we hebben ermee te dealen. We komen de dagen door en inmiddels zijn er al twee weken voorbij!

#blijfthuis
#blijfthuis

Mijn eigen werk

Natuurlijk gaat mijn eigen werk ook door, voor De Kabath en voor SandraEvers.nl. Aan de ene kant is het natuurlijk fijn dat Gerard Kriste begeleidt met schoolwerk en zij allebei niet thuis zijn. Ik ben dus de hele dag met Juste en dat gaat prima. Op mijn werkdagen zorgt hij ervoor dat hij zijn computertaken klaar heeft zodat ik daarna aan het werk kan. Tussendoor een dictee geven en af en toe helpen gaat prima en zo werken we samen aan de keukentafel, meestal vertrek ik na de lunch richting zolder. Ik heb natuurlijk het geluk dat ik mijn werk overal kan doen en ben niet afhankelijk van een vaste werkplek. Dus thuiswerken is geen probleem. Vorige week donderdag hebben we met z’n allen vergaderd via Google Meets en afscheid genomen van een collega.. dat is dan wel weer heel gek hoor.

Denk aan elkaar en #blijfthuis

Tja en wat kan ik verder nog vertellen. Even doorbikkelen, zeg maar. Ik wens iedereen heel veel sterkte, succes en gezondheid toe. Want ik geloof dat er ook heel veel ondernemers en werknemers met spanning de toekomst tegemoet zien. Verder denk ik aan alle mensen die liggen te vechten voor hun leven. Maar ook aan al het zorgpersoneel die zo kneiterhard werkt om iedereen te helpen. Heel veel liefde voor jullie. #blijfthuis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.