Het coronavirus: Zie ook een klein beetje de “voordelen” tijdens #blijfthuis

Het coronavirus: Zie ook een klein beetje de “voordelen” tijdens #blijfthuis

Laten we voorop stellen, die hele coronacrisis is verschrikkelijk. Iedere dag sterven er weer mensen of komen er besmette mensen bij. Het is onbegrijpelijk dat dit virus de hele wereld in zijn macht heeft. Ik volg het nieuws, maar heb dit inmiddels beperkt tot 1 of 2 keer bedrag. Ik bleef er mee bezig en werd er somber van. Toch heb ik wat ‘voordelen’ verzonnen aan dit verplicht binnen zitten. Het helpt mij om de dagen wat positiever door te komen. En misschien heb jij er ook wat aan.

 1. Geen ochtendstress. De wekker gaat wat later dan normaal. Er hoeven geen lunchbakjes klaargemaakt te worden en de kinderen hoeven niet op tijd op school te zijn.
 2. Je kunt af en toe lekker in je huispak aan het werk gaan. Is helemaal niet erg.
 3. Hetzelfde geldt voor haar- en make-up, je hoeft niet elke dag tip top in de make-up. Is ook wel eens goed voor je gezicht om geen make-up te dragen.
 4. Je kunt eindelijk dat boek uitlezen of die puzzel van 1000 stukjes maken. Even echt tijd voor jezelf.
 5. Je blog/website onder handen nemen. Lees alle artikelen eens goed door, herschrijf ze eventueel, maak nieuwe foto’s of ga eindelijk die blogs schrijven die al een tijdje op je lijstje staat.
 6. Neem je social media kanalen eens onder handen. Bekijk ze met een kritische blik en neem even de tijd om er aandacht aan te besteden. Er zijn ongetwijfeld onderdelen die een opfrisbeurt kunnen gebruiken.
 7. Luister een Podcast.
 8. Er ontstaan creatieve ideeën. Sporten thuis wordt opgepakt, er zijn een legio aan YouTube filmpjes het web opgeknalt om toch gezond bezig te blijven.
 9. Je leert je rust meer waarderen. Het gehaaste leven wat we voor deze coronacrisis hadden is nu totaal verdwenen. Niets moet, want heel cru gezegd, je kunt ook geen kant op. Niet rennen van afspraak naar afspraak of snel je boodschappen halen.
 10. Misschien komt jouw creatieve aard wel naar boven en schuilt er een ware tekenares of schrijfster in je?
 11. Respect voor de medemens. Ik denk dat het respect voor de medemens enorm is vergroot in deze periode. Denk eens aan het zorgpersoneel, ouderen of de leerkrachten.
 12. Grote kans dat je nu wel tijd hebt voor een grote (lente) schoonmaak.
 13. De natuur; ik las dat deze lock-down ook de natuur goed doet. De CO2 uitstoot is wereldwijd enorm afgenomen. Nu in grote delen van Europa, de VS en Azië alle sociale activiteit wordt stilgelegd, heeft dat, hoe wrang ook, een positief effect op natuur en milieu.
 14. Het is lente, probeer ook daar een beetje van te genieten.

Hoe ervaar jij deze periode?

2 gedachten over “Het coronavirus: Zie ook een klein beetje de “voordelen” tijdens #blijfthuis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.