Waarom social media voor jouw bedrijf belangrijk is

Waarom social media voor jouw bedrijf belangrijk is


Social media is tegenwoordig hot, booming en trending. Social media biedt veel kansen voor een bedrijf en het effect kan erg groot zijn. Maar dan moet er wel optimaal gebruik van worden gemaakt. Social media is eigenlijk gewoon een middel om mensen met elkaar te verbinden. Voor jouw bedrijf kan het interessant zijn om social media in te zetten en om klanten te werven. Maar social media wordt ook gebruikt voor het vragen van een mening of om juist mee te denken over een onderwerp. Waarom is het inzetten van social media voor jouw bedrijf zo belangrijk? In deze blog geef ik 5 redenen.

Naamsbekendheid

Wanneer je met jouw bedrijf op social media zit vergroot je online je naamsbekendheid. Regelmatig posten van waardevolle content betekent dat potentiële klanten je bedrijfsnaam vaker voorbij zien komen. Je kunt direct communiceren en reageren met je bestaande of potentiële klanten. Zo bouw je al een relatie op met je klant en krijgt deze vertrouwen in de organisatie.

Klantenbinding

Mensen hebben tegenwoordig heel veel keus uit bedrijven. Door actief te zijn op social media worden klanten vaker met je geconfronteerd. Klanten die producten bij je kopen doen vaak  weer aanbevelingen binnen hun eigen netwerk. Reageer ook altijd op berichten of discussies. Mensen waarderen dit enorm. Geef ze waardevolle informatie over je product of diensten.

Omzet gaat omhoog

Uit onderzoek is gebleken dat er ook daadwerkelijk omzetstijging is te zien wanneer bedrijven social media inzetten. Je kunt social media kanalen gebruiken om je producten of diensten aan te bieden met aantrekkelijke kortingen of leuke acties. Vergeet de feestdagen niet die er aan komen!

social media voor jouw bedrijf

Werving werknemers

Open je LinkedIn profiel maar eens. Waarschijnlijk zie je veel berichten op je tijdlijn langskomen waarin gevraagd wordt naar goed personeel. Veel bedrijven zetten social media dan ook in wanneer zij op zoek zijn naar personeel of  aanstormend talent. Scheelt weer in de kosten voor het inzetten van een uitzendbureau.

Meer verkeer naar je website

Wanneer je een post plaatst op social media plaats er altijd een link bij naar je website. Je hoeft niet zo specifiek je website te promoten maar wanneer je nuttig informatie deelt of je product of dienst en er meer informatie over wilt geven zet je de link van je website in je bericht.

Zoals je leest kan social media heel veel doen voor je bedrijf. Probeer dan ook op verschillende kanalen aanwezig te zijn, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn en misschien wel meer, afhankelijk van je bedrijf en doelgroep.

Gebruik jij social media voor jouw bedrijf?

4 gedachten over “Waarom social media voor jouw bedrijf belangrijk is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.