Even bijkletsen #6. Coronacrisis, werken op kantoor en zo klaar met dat gezeik

Even bijkletsen #6. Coronacrisis, werken op kantoor en zo klaar met dat gezeik

Zo hehe, dat lucht lekker op. En ik knal er lekker een vakantiekiekje in, want dat kan een mens weer goed doen. Ik ben er gewoon een beetje klaar mee, de coronacrisis, het thuisonderwijs en tja… ik praat je bij in deze blog.

Hoe lang zitten we nu alweer thuis? Ruim 2 maanden. Twee maanden van thuis zitten, thuisonderwijs, kinderen om je heen en thuis werken. Hoe lang is het geleden dat ik alleen thuis ben geweest en dan bedoel ik ook echt alleen. Dus zonder man en kinderen. Het lijkt wel alsof het gemamama de laatste tijd steeds meer wordt. Vlucht ik naar zolder om ‘ongestoord’ te kunnen werken. Jah, je raadt het al; nog geen 10 minuten later staat er alweer iemand onderaan de trap te roepen om de meest knullige dingen.

coronacrisis

Stressed mom

Ik dacht er aardig goed doorheen te komen tijdens deze coronacrisis. Maar het lijkt alsof ik gewoon op de automatische piloot door hobbelde. Toch merk ik dat ik om elke zuchtje, kuchje, gilletje of wat dan ook mijn nekharen overeind gaan staan. Mijn irritatie level zit wel aan de top. Toch een klein beetje gestrest? Mwha, klein beetje maar.

Thuisonderwijs

Ben ik ook klaar mee, top hoor dat de kinderen tijdens de coronacrisis ‘fijn’ thuis verder kunnen leren, maar nu ze drie dagen in de week naar school gaan, klooi ik er op die andere dagen wat mee aan. Met andere woorden, ik ben er klaar mee. Ik vond dat school tijdens deze hele ’thuisonderwijsperiode’ best veel van de ouders verwachten. Helpen met dit, helpen met dat, elke dag een dictee geven. Tienduizend mailtjes van de juf ontvangen en dit weer doorbrieven naar de kids. #zetallesverdoriein1mail! Man, man en dan ook nog je eigen werk er tussendoor fietsen en een huishouden dat gedaan moet worden. Maar drie keer hoera! De hulp is gelukkig weer begonnen dus dat is weer een hele zorg minder.

Werk enzo

Zoals je misschien wel, werk ik alweer een paar maanden in loondienst. Zodra we thuis moesten gaan werken, ben ik dat gaan doen. Ik kan ook heel makkelijk thuiswerken, het enige wat ik nodig heb is een laptop en good WIFI. Anyways, toen er groen licht kwam dat de scholen weer gedeeltelijk open mochten, heb ik meteen een plekje geclaimd op kantoor. Ook daar gelden nog de regels dat er niet teveel mensen mogen zijn en van te voren moet je even informeren of het mogelijk is om op kantoor te werken. Man, wat keek ik uit naar die dag. Eindelijk met een doel de deur uit in plaats van alleen de spermarkt van binnen te zien.

Kids vanaf 8 juni fulltime naar school

Nog een paar weekjes en dan mogen de kinderen weer de hele week naar school. Dat is echt het moment dat de vlag uit kan. Ook al zijn het nog een paar weekjes tot aan de zomervakantie. Ga jij trouwens nog op vakantie? Ik heb nog geen idee, ik zou heel graag een weekje er uit willen. Even in een andere omgeving, misschien naar één van de eilanden ofzo. Ik ben wel een beetje rond aan het kijken en natuurlijk afwachtend wat er na 1 juni gebeurd.

Vanaf 8 juni mogen de kinderen weer ‘fulltime’ naar school. Wat vind jij daarvan?

Eén gedachte over “ Even bijkletsen #6. Coronacrisis, werken op kantoor en zo klaar met dat gezeik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.