Help! Een tienerdochter in huis!

Help! Een tienerdochter in huis!

Het overvalt je niet, het overkomt je niet, maar het sluipt er langzaam in en op een dag valt het je gewoon op. Je lieve, kleine meisje is niet meer klein, je hebt opeens een tiener in huis. En dan realiseer je je ineens dat ze oud genoeg zijn en al vaak een eigen plan trekken. Je bent minder nodig mits je op de achtergrond aanwezig blijft. Als pinautomaat, kok, koelkastvuller of als pispaal……

Het web stroomt er van over, blogs en websites met als onderwerp baby’s, peuters en kleuters. Daarna houdt het wel zo’n beetje op. Ik zocht artikelen over tieners, maar kwam vrij weinig tegen. Ik lees graag informatie of ervaringen van andere ouders. Daarnaast ben ik gewoon heel benieuwd naar wat er in dat tienerbrein allemaal rond gaat. Nu wij zelf een tiener in huis hebben denk ik dat ik jullie zelf maar ga voeden met mijn ervaringen en hoe wij omgaan met bepaalde situaties.

Opeens is ze een tiener

Ik kan wel zeggen dat wij al het één en ander hebben meegemaakt met onze dochter. We hebben al een doosje vol handvatten om in te zetten tijdens bepaalde situaties. Hopelijk kunnen we deze handvatten ook inzetten wanneer het daadwerkelijke echte puberen gaat beginnen. oké, opeens merk je dat er een tiener in huis rondloopt. Niet alleen aan de leeftijd, onze tienerdochter is nu 12, maar ook bepaalde situaties in huis. Je hoeft niet meer mee om een cadeautje voor de jarige BFF te kopen, de badkamerdeur gaat op slot en het liefst heeft ze dat er geklopt wordt op haar kamerdeur. En kom vooral niet binnen vallen wanneer ze met haar besties op haar kamer zit. (“Mahaaaam” )

tiener
No pictures please…

Je blijft en bent nodig op de zijlijn

Toch zul je de aankomende jaren als moeder (gelukkig) nog steeds nodig blijven. Niet heel intensief, maar op de zijlijn blijft het natuurlijk makkelijk om een moeder in de buurt te hebben. Wat dacht je als pinautomaat? “Mam, mag ik geld voor de Krazy Kangaroo??” Als kok, (geldt trouwens niet alleen voor de tiener, maar ook voor de rest van het gezin) en dan vooral heel hard roepen dat iets “zooooo niet lekker is”. En als pispaal, aan wie moet je je anders afreageren? Tja, en dit is vast nog maar het begin…..Ik neem je mee in ons leven met een tiener…

Heb jij al een tiener/puber in huis? Zoja, waar loop je tegenaan? Ik ben heel benieuwd.

Lees ook: Loslaten van je kind, ook dat hoort bij de opvoeding

2 gedachten over “Help! Een tienerdochter in huis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.