4 typische zaken waar je als moeder van een tienerdochter mee te maken krijgt

4 typische zaken waar je als moeder van een tienerdochter mee te maken krijgt

Met weemoed terug denken aan de naar Zwitsal geurende haartjes, een schattig meisje in een snoezig jurkje, blonde haartjes en duimpje in de mond: De babytijd. Was dat werkelijk dezelfde persoon waar ik nu verhitte discussies mee voer, zoals bedtijd en kamer opruimen? In dit artikel: 4 typische zaken waar je als moeder van een tienerdochter mee te maken krijgt.

Zou ze ook nog vriendelijk kunnen praten?

‘Zeur niet zo!’, ‘Jaahaaa!!!’, ‘Neeeheee!’, ‘Ja, zohooo!’, ‘Dat heb ik je toch al gezegd!’, ‘Dat zeg je nu voor de honderdste keer!’ Ga zo maar door… De vriendelijkheid is ver te zoeken. Je bent als moeder op dat moment zo onredelijk en jij wilt niet laten weten dat die bitchytoon je raakt. Ondertussen diep ademhalen en negeren of zelf vriendelijk terug praten. En nee, dat lukt niet altijd.

Rotzooi, al over the place

Sokken, snoeppapiertjes, boeken, pennen, tijdschriften, borstels, kleding en ga zo maar door. De hele slaapkamer ligt vol. Het lijkt de Action wel, je loopt naar binnen voor 1 ding en komt terug met je handen vol…..

Badkamerdeur op slot

Net nu je haast hebt en je tanden nog moet poetsen, een sprintje naar de badkamer en #$%^&## deur op slot! Op je allervriendelijkst vraag je of je er even bij mag, omdat je naar je werk moet en zij nog wel een halfuur de tijd heeft. Een sneer, een diepe zucht en een hoop gemopper, maar de deur gaat open, de deolucht komt je tegemoet. Gelukkig kun je je tanden poetsen…

Je favoriete mascara, geurtje.. vul maar in .. weg..

Weg! Je weet toch zeker dat je die mascara vanochtend op dezelfde plek had terug gelegd? Even snel je make-up bijwerken en je favoriete mascara is WEG! Het zal toch niet he?…..

Herkenbaar? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.. telefoongebruik, huiswerk, bedtijd, make-up gebruik, zakgeld, selfies, TikTok, YouTube.

Heb jij een tienerdochter (of zoon) en wat is bij jouw een typisch teleurstellende zaak waar je mee te kijken krijgt?

Eén gedachte over “ 4 typische zaken waar je als moeder van een tienerdochter mee te maken krijgt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.