7x Waarom het uitzwaaien van de zomerzon helemaal niet erg is

7x Waarom het uitzwaaien van de zomerzon helemaal niet erg is

Wat hebben we een mooie zomer- en nazomer gehad. De afgelopen dagen waren genieten met fijne temperatuurtjes en veel zonneschijn. Al moet ik zeggen dat ik stiekem wel uitkijk naar de herfst, al is deze natuurlijk al lang begonnen maar merken we er nog vrij weinig van met deze temperaturen. De herfst is toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen geworden de laatste jaren. Al ben ik ook dol op de lente en zomer. Het uitzwaaien van de zomerzon is daarentegen helemaal geen reden om te treuren want het herfstseizoen heeft genoeg mooie dingen waar je blij van kan worden. En bij mij begint dat al als ik aan het eind van de dag, zo rond een uurtje of 7 wanneer de zon onder gaat, een bepaalde kou voel die ik associeer met de herfst. |De herfst betekent voor mij ook huiselijke gezelligheid, kaarsjes aan, met een dekentje op de bank en Netflix kijken. Maar ook rode wangen, frisse temperaturen en prachtige kleuren. Vandaag geef ik nog 7 redenen waarom de herfst zo’n fijn seizoen is.

De ochtendkou

Verklaar me voor gek… haha. Met het openen van de buitendeur ruik ik de herfstgeur in combinatie met de kou. Heerlijk vind ik deze kou in combinatie met het ‘ruiken’ van de herfst. Enige nadeel is dat je ‘s ochtends je winterjas bijna wel aan kan en ‘s middags zit je te zweten in je dikke trui. Al waren de ochtenden de afgelopen dagen niet koud en liep ik zelfs op mijn slippers naar school om Juste weg te brengen.

herfst

Spinnenwebben in de tuin

Ik ben denk ik één van de weinige vrouwen die niet bang is voor spinnen. Ik vind het mooi om te zien hoe er spinnenwebben ontstaan in de tuin tussen de bomen en planten. ‘S ochtends vroeg met een beetje dauw erop en een waterig zonnetje dat geeft een mooi gezicht.

Prachtige natuur

Je zult het vast met mij eens zijn, de natuur is in de herfst toch prachtig. Ook al baal je dat de zomer voorbij is ik denk dat de meesten het veranderen van de natuur wel een prachtig gezicht vinden. De bladeren die van kleur veranderen. De spinnenwebben hier en daar en de paddenstoelen die uit de grond schieten.

herfst kastanjes

Herfstbladeren, kastanjes en eikels zoeken

Kastanjes liggen hier al een tijdje op tafel. Deze hebben we een paar weken geleden al gevonden. De kinderen worden ouder dus het zoeken naar kastanjes en mooie gekleurde bladeren begint een beetje op de achtergrond te raken. Maar dat hoeft geen reden te zijn om niet op pad te gaan voor herfst spulletjes.

Dekentjes

Hands up voor degene die het ook lekker vinden om de avonden door te brengen op de bank met een dekentje, theetje en natuurlijk chocolade. Dat laatste niet elke dag natuurlijk maar op z’n tijd mag dat best!

Knutselseizoen is weer geopend

Knutselen kun je het hele jaar. Toch merk ik dat ik in de herfst en winter meer aan het fröbelen ben. De kralen komen eerder uit de kast en ik heb mijn tekenblok ook maar weer eens onder het stof vandaan gehaald. Ik wil graag gaan beginnen met een bullet journal en heb al wat schetsjes en tekeningetjes gemaakt.

De (hoge) laarzen kunnen weer uit de kast

Ik geloof dat ik vanaf mei tot september op slippers heb gelopen.. nou ja, afgewisseld met sneakers en af en toe een laarsje. Nu het weer minder gaat worden kunnen de jurkjes en rokjes weer gecombineerd worden met maillots en mooie laarzen.

Dit waren mijn favorieten van de herfst.

Wat vind jij fijn aan de herfst?

 

 

Eén gedachte over “7x Waarom het uitzwaaien van de zomerzon helemaal niet erg is

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: