4x slechte smoezen om niet te hoeven sporten

4x slechte smoezen om niet te hoeven sporten

Vol trots presenteer ik u mijn tweede artikel in het magazine van de sportschool! Ik geef je mijn ongezouten mening over vrouwen/moeders die slechte smoezen verzinnen om niet te hoeven sporten. Behoor jij tot die categorie? Dan heb je twee opties: verder lezen en lezen hoe het wél kan of je laat het hierbij en klikt snel weg. (Het is niet zo erg als het klinkt hoor :))

SportSport

Sporten is gezond!

Je weet van jezelf dat je moet sporten, helemaal na je zwangerschap die je strakke buik heeft verpest en 10 kilo extra heeft bezorgd. Sporten is gezond! Het is niet alleen nodig als je overgewicht hebt, maar ook voor mensen die al een gezond gewicht hebben is sporten gezond.

Sporten

Smoesjes…

Je kent ze vast wel, die zeurende moeders (en ja, ik was er zelf ook één) die zeggen dat ze écht niet aan sporten toekomen. Ze zijn te druk, te moe, te lui of verzinnen de slechtste smoezen:

  1. “Ik heb gisteren de hele dag achter mijn peuter aan gerend: dat geldt toch ook als sporten?”
  2. “Maar ik stofzuig iedere dag…. daarmee verbrand ik toch ook calorieën?”
  3. “Ik had een verjaardag en heb het gebak laten staan.”
  4. “Wat heeft het voor zin om te gaan sporten en afvallen als ik misschien nog wel een tweede wil. Dan gaat het zich toch allemaal weer herhalen?”
sporten

Work that body!

Ik geef toe, ook ik heb mij schuldig gemaakt aan bovenstaande smoezen. Moeders staan 24/7 ‘aan’ en hebben het druk, ik weet er alles van. Maar hé, kijk eens om je heen, je kunt al zoveel bereiken wanneer je je laptop openklapt en op zoek gaat naar een paar home workouts. Ligt je kindje te slapen? Kom van die bank af en work that body. Sta je ’s ochtends onder de douche? Hoppa, maak meteen wat squats. Of pak de flesjes water uit de koelkast en train die armen… Hoezo slechte smoezen om niet te hoeven sporten? Daar hoef je bij mij niet meer mee aan te komen. Goed, wanneer je echt, echt een hekel aan sporten hebt en het niet leuk vindt dan geef ik je gelijk en sport je niet. (Medische redenen kan natuurlijk ook).

@Thegym

Wil je jezelf echt overtreffen en tot het uiterste gaan? Ga voor de ‘grap’ (nou ja, een grap wil ik het niet noemen, het is serious business) een uurtje met mij mee trainen bij The Gym. Ik geef je twee opties: Of je wordt er heel gelukkig van en wilt meer of je haat mij 4-ever omdat je zo bent afgemat.

Hoe zal ik het subtiel omschrijven? Mijn nekharen gaan soms wat lichtelijk overeind staan van vrouwen die een slechte smoes verzinnen om niet te hoeven sporten. Heb je écht een hekel aan sporten? Dan sport je niet maar voor de overige dames…kom op zeg, sta op en work that body! Opties genoeg, dacht ik zo.

Doe jij aan enige vorm van lichaamsbeweging?

Lees ook: Kickboksen en High Heels en Kickboksen sleepte mij er doorheen

4 gedachten over “4x slechte smoezen om niet te hoeven sporten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.