Moederschap en sporten, 3 tips om op een simpele manier fit te worden

Moederschap en sporten, 3 tips om op een simpele manier fit te worden

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

“Wat zeg je? Ben je gek ofzo? Ik heb werkelijk waar echt geen tijd om te gaan sporten. Ik kan mijn spaarzame, vrije tijd wel beter gebruiken dan mijzelf uit te gaan sloven in de sportschool.” 

Tja, en ondertussen wel klagen: dat je zo moe en futloos bent, de kwabben nog aan je buik hangen en die putten in je billen zo rampzalig zijn. Overdrijf ik? Nee, ik hoor het regelmatig om mij heen en (#sorrynotsorry) ik erger mij er groen en geel aan. Heb je echt, echt, echt een hekel aan sporten? Oké, dan lees je niet verder en dan is het zoals het is. Toch zijn er genoeg manieren en tips om op een simpele manier fit te worden.

{“type”:”block”,”srcClientIds”:[“beedea3f-da14-439b-b1e1-b268df818e03″],”srcRootClientId”:””}

1. Blijf actief

Neem de trap in plaats van de lift, neem de fiets, in plaats van de auto. Zet je auto wat verder weg wanneer je een boodschap doet, zodat je wat verder moet lopen. Vouw de was staand op in plaats van zittend. Doe je dit eigenlijk nooit, is het moeilijk en de wallen hangen op je knieën? Blijf volhouden, dit zal een gewenning moeten worden.fit worden

2. Betrek je kinderen

Dat kan heel makkelijk. Samen touwtje springen, hardlopen met je peuter die naast je fietst, of je zet je baby in de draagzak en doe een paar oefeningen. Zo moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn. Pak desnoods de wandelwagen en ga samen structureel dagelijks een uur wandelen.

3. YouTube

Je hoeft niet elke dag een uur te sporten om fit te blijven. Als je op de juiste manier intensief traint, heb je aan twintig minuten per dag genoeg! Twintig minuten maar. Dit kun je doen met een High Intensity Training. Dit is een explosieve training waarbij de intensiteit zo hoog mogelijk is. Je wisselt dit af met korte periodes rust. Op YouTube vind je verschillende video’s zodat je lekker thuis een HIT training kunt volgen. Maar je vind op YouTube ook genoeg Yoga-sessies of andere work-outs. Super handig om te doen wanneer je kind in bed ligt.

Dus geen smoezen meer en hijs je lichaam van die bank! Voor Ze.nl schreef ik trouwens ook een artikel over korte work-outs die je als mama kunt doen.

He mama, sport jij ook?

2 gedachten over “Moederschap en sporten, 3 tips om op een simpele manier fit te worden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.